Spor Kocaman: Sadece derbiler önemli değil

Kocaman: Sadece derbiler önemli değil

Paylaş
Kocaman: Sadece derbiler önemli değil

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şampiyonluğa giden yolda sadece derbilerin önemli olmadığını söyledi

Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, takımının karşılaşmanın iki devresinde de farklı performans sergilediğini ifade etti.

İlk yarıda Galatasaray’ın sahaya yerleşim ve istediklerini yapma anlamında kendilerinden daha önde olduğunu kaydeden Kocaman, kendileri için ilk 45 dakikanın bu anlamda sıkıntılı geçtiğini belirtti.

"PAS KANALLARIMIZI TIKADILAR"

İkinci yarıda oyunlarını biraz daha değiştirerek, daha etkili olduklarını anlatan teknik adam, maçı özetle şöyle değerlendirdi: "Ofansif gücü yüksek bir takımla sahaya çıktık.

Ancak savunma aksiyonlarını da iyi yapmamız gerekirdi. Galatasaray bütün pas kanallarımızı tıkadı, önde baskı yaptı. İlk yarıda Galatasaray bize oyununu kabul ettirdi.

İçerde oynamanın verdiği avantajla, seyircinin de desteğiyle rakip kaleye gittiğimiz anlar vardı. İkinci yarıda aynı oyuncularla oyunu değiştirmek istedik ve yaptık. Ancak çok üretken değildik. İlk yarıya göre daha etkili oynadık.

Özellikle Dia, Stoch ve Alex’in de devreye girmesiyle Galatasaray kalesine topu taşımak daha kolay oldu. İkinci yarı, hemen hemen Galatasaray’ın sahasında oynandı gibi oldu. Kazanmak için yetersiz olsa da birkaç pozisyon yakaladık. Oyuna uygun bir sonuç oldu."

"DİĞER TAKIMLARI YENMEK ÖNEMLİ"

Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin bu sezon kendi ayarındaki takımlar karşısında kazanamadığı ifade edilerek yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, şampiyonluğa giden yolun diğer takımları yenmekten geçtiğini unutmamak gerektiğini vurguladı.

Geçen sezon derbi mücadelelerinde aldıkları puanlarda rakiplerinden önde olduklarını, ancak şampiyon olamadıklarını ifade eden Kocaman, "Kendi ayarımızdaki takımlar karşısında kaybetmemiz ne kadar yakınsa kazanmamız da o kadar yakındı.

Beşiktaş maçında ilk yarıda 4-0 veya 5-0 olabilirdi. Zaman zaman çok pozisyon bulmakla olmuyor. Kazanmak, bulduğunuz tek pozisyon da olsa değerlendirmekle oluyor.

Şampiyonluğa giden yolun diğer takımları yenmekten geçtiğini unutmamakta fayda var. Diğer takımlar en az bu maçlar kadar önemli.

Geçen sezon derbilerde aldığımız puanlarla rakiplerimizden öndeydik ancak şampiyon olamadık. Şampiyonluğu derbi maçları kazanarak elde edersek çok sevineceğiz tabi ama önemli olan şampiyonluğu kazanmak" şeklinde konuştu.

"SERTLİK, OYUNCULARIMIZ İÇİN OYUNUN ZORLAŞMASINA NEDEN OLUYOR"

Karşılaşmada özellikle rakip futbolcuların sertliğini futbol oyun kuralları ayarında görüp görmediği sorulan Kocaman, hızlı ve teknik oyuncularının Galatasaraylı futbolcuların sertliği karşısında zorlandığını söyledi.

Kocaman, "Kesinlikle öyle düşünüyorum. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray karşılaşmalarında ve Konyaspor maçında da Fenerbahçe’yi durdurmanın bir yöntemi olarak, sertliğin ötesine doğru taşan bir oyun olduğu görünüyor.

Bu da hızlı, teknik ve çabuk oyuncularımız için oyunun biraz daha zorlaşmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına yarın akşam antrenmanıyla başlayacak.

Haberin Devamı