Gündem Kocasını, sevgilisine öldürttü

Kocasını, sevgilisine öldürttü

Paylaş
Kocasını, sevgilisine öldürttü

Kocasını, sevgilisine öldürttü

Kağıthane'deki evinde yaklaşık bir ay önce bıçaklanarak öldürülen mağaza müdürü Zeynel P.'nin eşi Hülya P.'nin yaptığı plan doğrultusunda sevgilisi Serkan E., ve arkadaşı Tolga A., tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlıların cinayetten sonra hırsızlık görüntüsü vermek için Zeynel P.'ye ait laptopu da çaldığı belirtildi. Zanlıların Zeynel P.'yi 1 ay önce kendi tabancasıyla öldürmek istediği ancak beceremeyince silahı satıp parasını yedikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Mağaza müdürü Zeynel P. (39), 28 Ağustos 2010'da saat 21.00 sıralarında Kağıthane Osman Çiftliği Ceylan Sokak Dilek Apartmanı'ndaki evine girdiği sırada hırsız oldukları tahmin edilen 2 kişinin saldırısına uğradı. Taraflar arasında yaşanan boğuşma sırasında saldırganlar Zeynel P.'yi bıçakladıktan sonra kaçtı. Olay sırasında annesinin evinde bulunan Hülya P. (27)., 6 yaşındaki kızıyla eve döndüğünde yaralı kocası ile karşılaştı. Zeynel P., eşi tarafından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

EŞİ, ÇELİŞKİLİ İFADELER VERDİ

Bu sırada polis ekipleri de hırsızlık olduğu tahmin edilen olayla ilgili olarak inceleme başlattı. Hülya P.'nin de verdiği bilgiler doğrultusunda evden Zeynel P.'nin dizüstü bilgisayarının çalındığı anlaşıldı. Polisin çalışması devam ederken 12 Eylül 2010'da Zeynel P.,, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bunun üzerine Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü olayı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği devraldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemede şüpheli durumlarla karşılaştı. Ekipler, kapının zorlanmadan açıldığını, olayın gerçekleştiği yerde pek hırsızlık olmadığı ve Hülya P.'nin polis karşısında farklı hareketler sergilediği ve çelişkili ifadeler verdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Çevrede istihbarat çalışması da yapan ekipler, Hülya P.'nin herkese ‘arkadaşım’ diye tanıttığı bir kişiyle de sürekli görüştüğünü öğrendi. Şüpheli bu kişi üzerine çalışmaları yoğunlaştıran ekipler Serkan E., isimli bu kişinin olaydan hemen sonra memleketi Artvin'e gittiğini tespit etti. Ancak Hülya P., ile Serkan E.'nin telefon görüşmelerinin devam ettiği belirlendi. Takibe alınan Hülya P., daha sonra eşini öldürtmek istemek suçlamasıyla şüpheli olarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan çapraz sorgulama sonucunda Hülya P., cinayetin gizli ilişki yaşadığı sevgilisi Serkan E (29)., ve onun arkadaşı Tolga A.(27), tarafından işlendiğini itiraf etti.

ARAMIZDA GİZLİ AŞK DOĞDU

Bir çocuk sahibi Hülya P.,'nin ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:
“Serkan'la bir yıl önce Avşa Adası'ndaki tatilde tanıştık. Tatilden sonra telefonla görüşmeye başladık. Kısa sürede birbirimize ısındık. Ve aramızda gizli bir aşk doğdu. Artık dışarıda da görüşmeye başlıyorduk. Kendisi bir işte çalışmadığı için ilişkimiz boyunca bütün masrafları da ben karşılıyordum. Serkan'a yaklaştıkça kocamdan soğuyordum. 6 ay önce Serkan'la bir karar verdik. Eşimi öldürüp artık beraber yaşayacaktık. Eşimin ruhsatsız silahını alıp Serkan'a verdim. Ancak Serkan, tek başına başaramayacağını söyleyip yanına arkadaşını aldı. Bunun üzerine plan biraz gecikti. Olay günü kızımı alıp anneme gittim. Evde Serkan ve arkadaşını yalnız bıraktım. Hırsızlık görüntüsü olması için evden birkaç parça eşya çalmalarını söyledim. Eve geç döndüğümde eşim yaralı olarak yatıyordu. Benden şüphelenmemesi için kendisini hastaneye götürdüm” dedi.

Haberin Devamı

İfadelerden yola çıkan polis ekipleri düzenledikleri operasyonda ilk olarak Tolga A.'yı Sefaköy'de çaldığı laptopu sattığı internet cafede otururken yakaladı. Ardından da Hülya P.'nin telefonla görüşüp çağırdığı sevgilisi Serkan E.'yi İstanbul'a girerken Çamlıca gişelerinde yolcu otobüsünde gözaltına aldı. Emniyete götürülen zanlılardan Tolga A.'nın gasp suçundan hakkında kesilmiş 8 yıl 4 ay hapis cezasının bulunduğu ve arandığı belirlendi.

Haberin Devamı

“KOCAMI ÖLDÜRELİM”TEKLİFİNDE BULUNDU

Emniyette yapılan sorgulamada Serkan E., ve Tolga A., suçlarını itiraf etti. Serkan E.'nin de şu ifadeyi verdiği belirtildi:
‘Hülya bana sürekli ‘kocamı öldürelim. Kavuşalım’ teklifinde bulunuyordu. İlk önce eşinin tabancasını verdi. Ancak ben cesaret edip tabancayı kullanamadım. Parasız da kalınca silahı satıp parasını yedim. Hülya'nın ısrarları artınca yeni bir plan yaptık. Yanıma arkadaş olarak Tolga'yı aldım. Olay günü Hülya saat 13.00'te çocuğunu annesine bırakmaya gitti. Saat 16.00'da beni evde Tolga'yla yalnız bıraktı. Eşinin laptopunu da bize yanımızda götürmemiz için verdi. Eşi, saat 21.00'de aniden eve girdi. Bir anda fark edemedik. Üzerimize atılınca kavgaya tutuştuk. Zeynel'i bıçakladık ancak o da Tolga'yı yaraladı. Tahmin ettiğimizden güçlü çıktı. İşimiz zorlaştı. Olaydan sonra ben memleketime gittim. Tolga ise evinden ayrılarak arkadaşlarının yanına gitti” dediği öğrenildi. Zanlıların Hülya P.'den 70 bin lira çek aldığı ancak yakalanma korkusuyla tahsil etmedikleri de öğrenildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, olay yerinde merdivenlerde bulunan kan örneklerinin Tolga A.'nın kan örnekleriyle uyuştuğunu belirtti. Emniyette işlemleri tamamlanan 1'i kadın 3 zanlı Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

Elvan EZBER/İSTANBUL, (DHA)