Türkiye (Son Dakika) Koç'un saldırdığı 2 kuzen öldü

Koç'un saldırdığı 2 kuzen öldü

Paylaş
Koç'un saldırdığı 2 kuzen öldü

Denizli'de besledikleri koçun darbelerine maruz kalan iki yaşlı kuzen hayatını kaybetti

Çal ilçesine bağlı Bayıralan köyünde, besledikleri koçun darbelerine maruz kalan 2 yaşlı kuzen yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Bayıralan köyünde, halasının oğlu Ömer Deda’nın (75) yanında yaşayan Fatma Çıtak (76), otlattığı koyun sürüsünü eve getirdiği sırada, sürü içerisinde yer alan boynuzsuz koçun darbelerine maruz kaldı. Aldığı darbeyle yere yığılan kadına koç, yerde de vurmaya devam etti.

Dayısının kızının yardımına koşan Ömer Deda da sakinleştirilemeyen koçun saldırısına uğradı. Yerde yatan iki yaşlı kuzene vurmaya devam eden koç, Ömer Deda’nın eşi Necla Deda ve komşular tarafından sakinleştirilerek diğer koyunlarla birlikte ağıla alındı.

Ağır yaralanan Çıtak ve Deda, köylülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Yaralılardan Fatma Çıtak, kaldırıldığı Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde, Ömer Deda ise Servergazi Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Olayda yaşamını yitiren Fatma Çıtak, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından, Bayıralan köyünde toprağa verildi.

-Koç soruşturma için gözetim altında-

Meydana gelen ölüm ve yaralamayla ilgili cumhuriyet savcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde, jandarma ekipleri ağılda ve olayın meydana geldiği çevrede incelemelerde bulundu ve koçun kafasındaki kan izlerinden örnek aldı.

Öte yandan, soruşturma bitene kadar koçun ağılında gözetim altında tutularak, kesimine müsaade edilmediği öğrenildi.

Bayıralan köyü muhtarı Mustafa Başkaya, koçun daha önce de saldırgan davranış sergilediğini ve Ömer Deda ile Fatma Çıtak’a bu koçu kestirmelerini söylediğini ifade etti.