Yaşar Özay Kodlama eğitimi müfredata giriyor
HABERİ PAYLAŞ

Kodlama eğitimi müfredata giriyor

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan teknoloji atağı. Okullara 205 bin akıllı tahta daha yerleştirilecek. Kodlama eğitimi de müfredata girecek

Eğitim Teknolojileri Etkinliği’ne katılan Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, “Teknolojik anlamda çocuklarımıza daha neler verebiliriz diye çok çalışıyoruz” dedi.

Türkiye genelindeki okullarda 432 bin 288 akıllı tahta olduğunu söyleyen Tırnakçı "Önümüzdeki yıl 205 bin etkileşim tahtasını daha okullarımıza monte etmeyi planlıyoruz.

Bu bir devrim” diye konuştu. Artık sınıflarda bilgisayarlar, okullarda akıllı tahtalar olduğunu vurgulayan Tırnakçı “Kodlama eğitimi de müfredata giriyor. Daha çok şeyler olacak. İnanın gece-gündüz uyumuyoruz..

İşimiz ve görevimiz bu" dedi. Teknolojik bir eğitim camiası oluşturmak için bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla iletişim halinde olduklarını belirten Tırnakçı “Öğretmenlerimiz eğittikleri çocukların ilerleyen yıllarda başarılı olduğunu, teknolojiyi ürettikleri ve katkı sundukları anları gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Bizler de öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltıyı ve öğretmenlerimizin mutluluğunu görmek için çalışıyoruz” dedi.

BİZİ KIYASLAMAYIN

Finlandiya’nın örnek gösterildiğini ancak yapılan kıyaslamaların hiç de gerçekçi olmadığına dikkati çeken Tırnakçı, “Harcadığımız para ve çaba; birkaç Finlandiya ediyor” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder