Dünya Kolları bacakları yok umudu var

Kolları bacakları yok umudu var

Paylaş
Kolları bacakları yok umudu var

Kolsuz ve bacaksız dünyaya gelen 26 yaşındaki Nick Vujicic yaşama sımsıkı sarıldı. Şimdi dünyanın dört bir yanını dolaşıp insanları hayata bağlıyor

Yaşam öyküsü son olarak ARD'de ekrana getirilen; Tetra-amelia adlı bir sorun nedeniyle dünyaya kol ve bacaksız gelen Avustralya'lı Nick Vujicic, okulda arkadaşları kendisi ile alay edince 8 yaşında intihar girişiminde bulundu. 12 yaşında, dünyayı daha iyi anlamaya başladıkça, aslında herkesin bir sorunu olduğunu kavrayan Nick Vujicic, üniversite eğitimini tamamlayarak finans planlama uzmanı oldu. Başkaları için umut olabileceğini anlayan Nick Vujicic, 'Hayatın her şeye rağmen yaşanmaya değer' olduğunu etrafındakilere anlatmaya başladı. O kadar başarılı oldu ki, sayesinde pek çok insan hayata yeniden bağlanmayı başardı.

Haberin Devamı

Sadece iki parmaklı sağ ayağı bulunan Nick Vujicic'in 'Hayatın Daha Büyük Amacı' adlı DVD´si satış rekorları kırıyor. Vujicic, 'Kollar Yok, Ayaklar Yok, Sorun Yok' adlı kitabını da yayına hazırladı.

Kendisi ile dalga geçebilen, yaşama son derece bağlı, kolları, elleri ve ayakları olmadığı halde komiklikler yapan, yere düştükten sonra 'Her insan hayatta zaman zaman bu derece umutsuz olduğu zannedilen durumlara düşebilir; hatta tekrar ayağa kalkabilmek için her türlü imkan ve enstrümandan yoksun da kalabilir' dedikten sonra, '100 kere tekrar ayağa kalkmayı denesem ve 100'ünde de başarısızlığa uğrasam, tekrar ayağa kalkabilme konusunda tüm umutlarımı yitirmeye hakkım veya şansım var mı?' diye soruyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5083","5083","201103","5083-4.jpg");



'Yaşamımı devam ettirebilmek için ne yapıp edip tekrar ayağa dikilmek zorundayım. Ne yapıp edip kendime ayağa kalkmak için bir destek noktası hayal etmek bunu yapmak zorundayım. İşte şimdi yapacağım gibi' diyen Nick Vujicic, insanlara nasıl ayağa kalkacaklarını anlatıyor.

Uzuvları olmamasına rağmen yüzen, sörf yapıyor, futbol ve golf oynayan, ayağındaki birkaç parmakla yazan, Nick Vujicic'in şu ana kadar 24 ülkeye giderek 110,000'den fazla kişiye konuşma yaptığı ifade edildi.