Futbol Kolombiya - Japonya maçının özeti: 1-2
Paylaş
Kolombiya - Japonya maçının özeti: 1-2

Dünya Kupası heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Kolombiya ile Japonya, H Grubu'nun ilk maçında karşı karşıya geldi. Kolombiya'nın 4. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı maçı Japonya 2-1 kazandı.

Saransk şehrindeki Mordovia Arena'da oynanan mücadele H Grubu'nun ilk maçıydı. Polonya, Japonya, Kolombiya ve Senegal'in yer aldığı grup, turnuvanın kadro kalitesi olarak birbirine en yakın dört takımından oluşuyor. Kolombiya'nın 4. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı maçı Japonya 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

Maçın önemli dakikaları: KOLOMBİYA:1 JAPONYA:2

Maçta başka gol olmayınca Japonya H Grubu'ndaki ilk maçından galip ayrıldı.

80' 32 yaşında ilk Dünya Kupası maçını oynayan Radamel Falcao etkili olmaya çalışıyor.

73' Milli formayla 8. golünün atan Osako Japonya'yı 2-1 öne geçirdi. Osaka ceza sahasına yapılan ortaya iyi bir kafa vuruşu yaptı ve Ospina'nın çaresiz bakışları altında top Kolombiya ağlarını 2. kez buldu.

70' Uzun bir süre sonra Japonya ile ilk maçına çıkan Honda, uzaktan kaleyi yokladı. Ospina bu şutu kale direğinin hemen dibinde kontrol etti.

58' Golü atan Quintero oyundan alındı ve yerine merakla beklenen isim James Rodrigues oyuna girdi

55' İki takımın oyuncuları da neredeyse yürüyerek oynuyor. Japonya çok fazla rakip kalede etkili olmaya çalışmıyor.

Haberin Devamı

47' Kolombiya 1 kişi eksik olmasına rağmen topa hakim olma çabasında Japonya ise tansiyonu düşürüp yan toplarla tempoyu yükseltmemeye çalışıyor

38' Quintero kullandığı serbest vuruşu gole çevirdi ve durumu 1-1'e getirdi. Topun çizgiyi geçip geçmediğini gol çizgisi teknolojisiyle belirleyen hakem golü verdi.

31' dakika Quadrado oyundan alındı. Yerine Barrios dahil oldu.

24' Kolombiya Quadrado ile gole çok yaklaştı ama araya giren Galatasaray'ın Japon yıldızı Yuto Nagatomo Kolombiyalı futbolcuya engel oldu.

15' Japonya Kolombiya kalesine tehlikeli geldi. Kagawa'nın pasıyla gol pozisyonuna giren İnui, topu az farkla dışarı gönderdi.

12' Falcao sağ kanattan Quadrado yaptığı ortaya vurdu ama top kaleci Kawashima'da kaldı.

9' Kolombiya erken yenen golün ve eksik kalmanın şokunu atlatmaya çalışıyor. Japonya kalesinde etkili olmaya çalışan Güney Amerika ekibi, savunmada boşluk bulmakta zorlanıyor.

6' Topun başına geçen Kagawa, Ospina'yı mağlup etti ve Japonya 1-0 öne geçti

4' Kolombiya kalesinde inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Japonya, Kolombiya kalecisi Ospina ile bir anda karşı karşıya kaldı. Osaka'nın vuruşu Ospina'dan döndü. Ardından yapılan ikinci vuruşu C. Sanchez eliyle kesti. Hakem hem penaltı kararı verdi hem de C. Sanchez'i kırmızı kartla saha dışına gönderdi.

3' İki takım da orta alanda birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyor. İlk dakikalar karşılıklı top kayıplarıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

1' Japonya maça Kagawa'nın santra vuruşuyla başladı.

KOLOMBİYA: Ospina, Murillo, D. Sanchez, Arias, C. Sanchez, Lerma, Mojica, Izquierdo, Quadrado, Quintero, Falcao

YEDEKLER: Vargas, J.F. Cuadrado, Zapata, Mina, Barrios, Aguilar, Muriel, Uribe, Diaz, Borja, James, Bacca

TEKNİK DİREKTÖR: Jose Pekerman

JAPONYA: Kawashima, Shoji, Nagatomo, Sakai, Yoshida, Shibasaki, Haraguchi, Kagawa, Inui, Hasebe, Osako

YEDEKLER: Higashiguchi, Nakamura, Ueda, Honda, Endo, Okazaki, Usami, Muto, Yamaguchi, Ohshima, Makino, G.Sakai

TEKNİK DİREKTÖR: Nishino Akira

4. RANDEVU

Kolombiya ile Japonya, Rusya'da yapacakları maç ile 4. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke, bugüne kadar 2'si resmi 1'i özel maç olmak üzere 3 kez karşılaştı.

Oynanan 3 maçta Kolombiya 2 galibiyet alırken, 1 maç beraberlikle sona erdi. Bu karşılaşmalarda Kolombiya 5 gol atarken, Japonya yalnızca 1 kez gol sevinci yaşadı.

İLK MAÇ 1994'TE

İki takımın rekabetindeki ilk maç 2003'te Fransa'nın Saint Etienne şehrinde oynandı. FIFA Konfederasyon Kupası grup mücadelesini Kolombiya 1-0 kazandı.

Haberin Devamı

İkinci karşılaşma ise 2007 yılında Japonya'da oynanan hazırlık mücadelesi oldu. Bu karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi.

EN FARKLI GALİBİYET

Kolombiya ve Japonya son olarak Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası grup aşamasında karşılaştı.

Kolombiya rakibini 4-1 mağlup etmeyi başardı. Kolombiya'ya galibiyeti getiren golleri Jakcson Martinez (2), Cuadrado ve James Rodriguez atmıştı.

Japonya'nın, bugüne kadar oynadığı maçlarda Kolombiya'ya tek golünü ise Shinji Okazaki kaydetti.

KOLOMBİYA VE JAPONYA 6. DÜNYA KUPASI'NDA

Kolombiya ve Japonya, Rusya'daki şampiyona ile birlikte 6. Dünya Kupası'nı yaşayacaklar.

Güney Amerika ekibi, şampiyona tarihindeki en büyük başarısını bir önceki Dünya Kupası olan 2014'te çeyrek final oynayarak yakalamıştı.

Brezilya'da teknik direktör Jose Pekerman yönetiminde tarihi bir başarı elde eden Kolombiya, bu turnuvaya da deneyimli teknik adam idaresinde çıkacak. Kolombiya daha önce ise 3 kez grup aşamasını geçememiş, bir kez ise son 16 turuna yükselmişti.

Haberin Devamı

Japonya da tıpkı rakibi gibi 6. kez bu büyük heyecanı tadacak. Hepsi üst üste olmak üzere 6. şampiyonasını oynayacak Asya ekibi 2 kez son 16 turunu görürken, 3 kez ise gruplardan çıkamadı.

Japonya, Güney Kore ile birlikte 2002 yılında düzenlediği Dünya Kupası son 16 turunda Türkiye'ye 1-0 mağlup olarak elenmişti. Türkiye'nin golü Ümit Davala'dan gelmişti.