Gündem Kolonu çatlayan bina boşaltıldı

Kolonu çatlayan bina boşaltıldı

Paylaş
Kolonu çatlayan bina boşaltıldı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde yaklaşık 5 ay önce kalorifer kazanında patlama meydana gelen apartmanın yanındaki binanın kolonları çatladı

Merkez Bağlar İlçesi Sento Caddesi üzerinde Tekin apartmanı sakinleri bu akşam saatlerinde kolonlardan gelen seslerle irkildi. Bir süre sonra 28 dairenin bulunduğu apartmanın salladığını farkeden bina sakinleri hızla apartmanı boşalttı.

Olay yerine gelen çok sayıda Polis, itfaye, sivil savunma ekipleri seferber olarak bina çevresinde güvenlik önlemi alırken, içeride kalması muhtemel vatandaşlara karşı sesli anonslar yapıldı.

Yetkililerin yaptığı incelemede ise apartmanın hemen yanında bulunan yorulmaz apartmanın 5 ay önce kalorifer kazan dairesinde 1 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı bir patlama meydana geldiği ve bu patlama sonrası bina kolonlarında hasar oluştuğu belirlendi.

Patlama sonrası tekin apartmanında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi’nden heyetin inceleme yaptığını belirten, Bağlar Belediyesi İmar İşerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Nedim Taş, yapılan inceleme sonrası hasar olmadığı tespit edilerek vatandaşların evlerine yollandığını söyledi.

Olayın üzerinden 5 ay geçtiğini belirten Taş sözlerini şöyle sürdürdü: "Kasım ayında şu an tehlikede olan Tekin apartmanın yanındaki binanın kazan dairesinde bir patlama olmuştu. O dönem yan binalarda Dicle Üniversitesi ile Bayındırlık İskan Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.

"BİNA HER AN ÇÖKEBİLİR"

Ve bina sakinleri 4 gün sonra evlerine döndü. Ancak bugün binanın kolonlarında ciddi kırıklar oluştu. Şuan bina içerisindeki ve çevresindeki vatandaşları tahliye ettik. Maalesef binaya girilmiyor. Her an çökebilir. Yarın sabah saatlerine kadar devam ederse binada bir incelme yapılacak ve karar vereceğiz.

Maalesef bu bölgedeki binaların çoğu kaçak ve depreme uygun konutlar değil. Buradaki birçok bina patlama olmadan da çökme tehlikesi yaşıyor. "

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ise daha önce kazanı patlayan binada oturan vatandaşlara kira yardımında bulunduklarını belirterek bu binada oturan vatandaşlara da maddi destek sağlayacaklarını açıkladı. Baran, can kaybı olmadan apartmanların tahliye edilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DHA