Gündem Koltuk sevdası yankesici yaptı

Koltuk sevdası yankesici yaptı

Paylaş
Koltuk sevdası yankesici yaptı

İstanbul polisi 2 yıldır İstanbul'a kök söktüren 39 kişilik bir yankesici çetesini çökertti

İstanbul Polisi, yankesicilik yaptığını tespit ettiği bir çeteyi düzenlediği operasyonla çökertti. Çetenin İstanbul’da Maltepe-Pendik, Sarıgazi-Gebze- Adapazarı minibüslerinde yankesicilik, birçok hastanede ‘cepçilik’ yaptıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Operasyonda göz altına alınan 39 kişinin arasında, hırsızlık yapılacak hastanede sivil polisler olduğunu çeteye haber veren Osman K.’nın 2000-2002 yılları arasında vekaleten Ağrı Belediye Başkanlığı yapmış olması şaşkınlık yarattı.

Bütün parasını harcadı

Belediye Meclisi üyesi olan Osman K. 1999’da Belediye Meclisi Başkan vekilliğine seçilmişti. Osman K’nın Ağrı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz’ın görevden alınması üzerine 2000’de de vekaletten belediye başkanı olmuştu.

Belediye başkalığını 2002’ye kadar sürdüren Osman K. eski başkan Hüseyin Yılmaz’ın göreve iade kararı çıkması üzerine koltuğu terk etmek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine, Osman K.’nın tekrar başkan olabilmek için bütün parasını harcamıştı.

Haberin Devamı

Dinlemeye takıldı

Osman K. parasız kalınca İstanbul’a gelip bir süre seyyar satıcılık yapmıştı. Daha sonra çalışmaya başladığı temizlik şirketi tarafından şef olarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne görevlendirilmişti.

Operasyon öncesi yapılan telefon dinlemeleri sırasında zanlılara hastaneye gelen sivil polisleri tarif eden Osman K. dün göz altına alındı. Sorgusunda telefon görüşmelerini hatırlamadığını söyleyen Osman K. ile birlikte 1 kadın, 5 çocuk toplam 39 kişi adliyeye sevk edildi.

Ali AKSOYER/DHA