Türkiye (Son Dakika) Kolundaki kaplan dövmesi sayesinde yakalandı

Kolundaki kaplan dövmesi sayesinde yakalandı

Paylaş
Kolundaki kaplan dövmesi sayesinde yakalandı

Parkta yürüyüş yapan öğretmeni bıçak zoruyla gasp eden Murat Taş kolundaki kaplan dövmesinden yakalandı

Adana’da spor yapan öğretmen Hüseyin Yurdakul’un (29) cep telefonu ile 130 lirasını bıçak tehdidiyle gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Murat Taş (32), 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Mahallesi’nde, 17 Eylül 2011’de meydana gelen olayda, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park’ta yürüyüş yapan edebiyat öğretmeni Hüseyin Yurdakul’un yolunu kesen Murat Taş, bıçak çekip cep telefonu ve 130 lirasını zorla alarak kaçtı.

Haberin Devamı

Gasp olayının ardından polise başvuran Hüseyin Yurdakul, şüphelinin eşkalini verip kolsuz tişört giydiğini ve sol kolunda ’kaplan’ dövmesi olduğunu söyledi. Olayı soruşturan Gasp Bürosu ekipleri, şüphelinin kimliği belirleyip yakalamak için çalışma başlattı. Polisler, gasp mağdurunun tarif ettiği dövmelerden yapan dövmecileri taradı. Dövmecilerden, Adana’da 50 kişiye ’kaplan’ dövmesi yapıldığı bilgisini alan polisler, bu kişileri bulup tek tek Emniyet Müdürlüğü’ne çağırarak mağdur Yurdakul’a teşhis yaptırdı. Yurdakul, içlerinden Murat Taş’ın gasp yapan kişi olduğunu söyledi. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından tutuklanan Murat Taş hakkında ’silahla yağma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Taş, suçlamayı kabul etmedi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu ve herhangi bir işte çalışmadığını belirten Taş, "Sürekli olay yerine yakın yerlere takılırım. Uyuşturuculardan ne bulursam, onu kullanırım. Müştekinin beni neden teşhis ettiğini bilmiyorum. Ben kendisini tanımam. Bıçak çekerek parasını almadım" dedi.

Duruşma salonunda da sanığı teşhis eden Yurdakul ise "Zararımı gidermedi, ama küçük çocuğu olduğunu öğrendim. Şikayetimden vazgeçiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Taş’ı ’nitelikli yağma’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı, duruşmalardaki iyi halinden dolayı bu ceza 10 yıla indirildi.

DHA