Gündem Komando gibiler

Komando gibiler

Paylaş
Komando gibiler

Hakkari-Çukurca arasındaki köylerin enerji nakil hatlarını değiştiren işçiler her gün kullanmak zorunda kaldıkları ilkel sal ve teleferik sistemi ile hayatlarını tehlikeye atıyor

Hakkari'de TEDAŞ tarafından ihalesi bir müteahhit firmaya verilen, elektrik nakil hatları işinde çalışan işçiler, zor anlar yaşıyor. İlkel teleferik ve salla elektrik malzemelerini Zap suyundan karşı tarafa geçiren işçiler, komandolar gibi yüksek tepelere tırmanıp elektrik direklerini dikiyor.

Haberin Devamı

Hakkari-Çukurca arasındaki köylerin enerji nakil hatlarını değiştirmek için metrelerce yükseklikteki dağlara çıkan işçiler, dondurucu soğuklara rağmen elektrik direği dikiyor. Adeta ölüme meydan okurcasına elektrik malzemelerini ilkel teleferikle Zap suyundan karşı tarafa geçiren işçiler, metrelerce yükseklikteki tepelere tırmanarak elektrik nakil hattı çekiyor.

Dondurucu soğuklar ve tehlikelere aldırmayan işçiler, "Dağların arasında yüksek tepelere enerji nakil hatlarını çekmek çok zor. Elektrik malzemelerini Zap suyundan araçların iç lastiği ve su bidonları ile yapılan tahta sal ve ilkel teleferikle taşımak zorunda kalıyoruz. Tehlikeli de olsa ekmek parası kazanmak zorundayız" dedi.