Gündem Kombilere bakım uyarısı

Kombilere bakım uyarısı

Paylaş
Kombilere bakım uyarısı

Başkentgaz Genel Müdürlüğü, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı doğalgazla çalışan cihazlara yılda en az bir kez bakım yaptırılmasını istedi

Genel Müdürlük'ten yapılan açıklamada, geçen yıl Kasım ayı başından bugüne kadar Ankara’da 105 konutta doğalgaz kaynaklı zehirleme vakasının meydana geldiği ve çok sayıda vatandaşın zehirlendiği belirtildi.

Açıklamada, bu vakaların yüzde 83’ünün, bacaların atık gazı içeri vermesi, havalandırmanın bulunmaması, cihazların bağlantılarının uygun olmaması, fileks bağlantılarının eskimesi ve ocak tesisatlarındaki yanlış bağlantılardan kaynaklandığının tespit edildiği kaydedildi.

Bu nedenle abonelere, doğalgazla çalışan cihazların bakımı ve bacalarının temizliği konusunda uyarı yapma gereği duyulduğu ifade edilen açıklamada, şu uyarılara yer verildi:

"Bacalarınızı yılda en az bir kez özellikle kış sezonu öncesi itfaiyeye mutlaka temizlettirin. Bacalı cihazlarınıza yetkili servisi çağırarak bakım yaptırın. Cihaz bacalarına kesinlikle aspiratör bacası bağlatmayın. Cihazlara baca sensörü taktırın, çalışır durumda olduğunu kontrol edin.

Cama takılan havalandırmaya kesinlikle kapatmayın. Ters rüzgara karşı bacalara şapka taktırın. Evde çürük sarımsağa benzer bir koku hissettiğinizde ortam dışına çıkarak ALO 187’yi arayın.

Ekipler gelene kadar doğal gaz vanalarını kapatın, pencereleri açık tutun. Yangına yol açmamak için elektrikli hiç bir alete dokunmayın ve ortamda cep telefonu kullanmayın."