Ekonomi Komili'nin %50'si İsveçli oldu

Komili'nin %50'si İsveçli oldu

Paylaş
Komili'nin %50'si İsveçli oldu

Geçtiğimiz günlerde Cafe Crown'ın yüzde 50'sinin Kuveytli Al Sayer Grubu'na satışının açıklanmasının ardından şimdi de temizlik ve kişisel bakım markası Komili'nin yüzde 50'si 77 milyon lira karşılığında İsveçli SCA'ya satıldı

İsveçli kağıt ve tüketim ürünleri üreticisi SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget) , kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren Komili'nin yüzde 50 hissesini Yıldız Holding'den borçlardan arınmış olarak 77 milyon lira (yaklaşık 47.9 milyon dolar) bedelle almak için anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

SCA tarafından yapılan açıklamada, satışın üçüncü çeyrekte tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Yıldız Holding açıklamasında ise, Türkiye'nin dördüncü büyük bebek bezi ve hijyenik ped üreticisi konumunda olan ve operasyonları içerisinde şampuan, duş jeli, sabun, ıslak havlu ve ıslak mendil gibi ürünler bulunan Komili'nin anlaşma sonrasında SCA ve Yıldız Holding ortaklığı altında üretim ve pazarlama faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi.

SCA açıklamasında, Komili'nin yıllık satışlarının yaklaşık 530 milyon kron (82.5 milyon dolar) olduğu yer aldı. Kağıt, kişisel bakım ve ambalaj ürünleri üreten SCA'nin geçen yılki satışları yaklaşık 107 milyar kron (11.3 milyar euro) oldu.