Ekonomi Komisyoncular Hal Yasası'na tepkili

Komisyoncular Hal Yasası'na tepkili

Paylaş
Komisyoncular Hal Yasası'na tepkili

Meclis Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan 'Hal Yasası'na komisyoncular tepkili

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi ve Ticaret Komisyonu´nda görüşülmeye başlanan Yeni Toptancı Hal Yasa Tasarısı´na 2009 yılında 750 bin ton sebze ve meyvenin işlem gördüğü Türkiye´nin en büyük üretici hali Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali´nden tepki sesleri yükseliyor.

Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, 488 dönüm üzerine kurulu ve 144 komisyoncunun bulunduğu Antalya Toptancı Hali´nden 30- 40 ülkeye ihracat yapıldığını söyledi.

Toptancı halleri için yeni bir yasanın gerekli olduğuna inan Uysal, görüşmeleri devam eden tasarıda belediye paylarının yüzde 2´den yüzde 1´e çekilmesini eleştirdi.

"FİYATLAR ASLA UCUZLAMAZ"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Sebze ve Meyve Toptan ve Perakende Ticareti Meslek Komitesi ve Zebzeci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Küçükoğlu, yasa tasarısının piyasayı karıştırmaktan başka bir işe yaramayacağı görüşünde olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali´nde komisyonculuk yapan İsmail Erten ise, "Yasayla sebze ne ucuzlar ne de pahalı hale gelir" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA (DHA)

Haberin Devamı