Siyaset Komplonun düğümü çözülüyor!
Paylaş
Komplonun düğümü çözülüyor!

Deniz Baykal'ın olduğu iddia edilen özel görüntüler için titiz bir çalışma başlatıldı.

Gizli kaydın Baykal'ın güvenilir bir milletvekili arkadaşına ait Oran Sitesi'ndeki evde yapılmış olabileceğinden kuşkulanılıyor.

Haberin Devamı

Sabah gazetesi'nin haberine göre, söz konusu evi Baykal ve Nesrin Baytok ile birlikte sınırlı sayıda ismin bildiği ifade ediliyor. Baykal'ın, önceki gün yaptığı açıklamada, "Yıllardır bekletilen bir kaset yok. Taze, iki haftalık bir komplo var" demesinin ardından dikkatler olay görüntülere çevrildi. Komplo iddiasını ortaya çıkarmaya çalışan bilişim uzmanları Baykal'ın saç şekli, fiziki duruşu ve kasette geçen konuşmalar nedeniyle "güncel kayıt" yapıldığı sonucuna vardı.

Baykal'ın komplo iddiası ile hükümeti sorumlu tutması ve görüntülerin iki haftalık olduğu mesajı vermesi şu faktörlere dayandırılıyor:

SAÇ MODELİ YENİ: Deniz Baykal saç modelini yaklaşık bir ay önce değiştirdi. Saç tıraşındaki değişikliğin nedenini soran gazetecilere, torununun önerisi ile değiştirdiği bilgisini verdi. Kasette Baykal, eskiden yana taradığı saç stili ile değil, Amerikanvari, yukarıya doğru kabartılmış, kısa kesilmiş saç şekli ile görünüyor.

BEL VE DİZ SORUNU: Deniz Baykal'ın özellikle son aylarda bel ve diz problemi yaşadığı biliniyor. Diz kapağında ve eklem yerlerinde sorunlar başlayan Baykal'ın, bu sıkıntısını yakın çevresiyle paylaştığı da konuşuluyor. Görüntülerde Baykal'ın doğrulmakta ve yürümekte zorluk çektiği anlaşılıyor.

DERGİLERİN TARİHİ: 32 dakikalık gizli kayıtta, Baykal'ın güncel bazı konular üzerinde özel sohbet yaptığı, kendisine uzatılan dergilerdeki bazı makaleleri okumasının önerildiği belirtiliyor. Bu arada eski CHP liderinin, "Görüntüler 7-8 yıllık" yönündeki yorumlara tepki gösterdiği ve "AK Parti dönemi ile gizli kayıt arasındaki bağ koparılmak isteniyor" dediği ileri sürülüyor.

"GÜVENLİ EV" İDDİASI: Deniz Baykal'ın "mahrem görüntüleri" ile ilgili olarak kulislerde çarpıcı bir iddia konuşuluyor. Baykal'ın, Ankara Oran semtindeki bir sitede bulunan, "güvenilir" bir arkadaşına ait eve zaman zaman gittiği ve gizli kaydın burada gerçekleştirildiği ileri sürülüyor.

GİZLİ EV: Edinilen bilgilere göre Baykal, parti genel merkezinde yapmak istemediği, bilgi ve belge paylaşımı içeren stratejik görüşmelerini bu güvenli evde yapmayı tercih ediyor.

KİM BİLİYOR? Dubleks evi Baykal ve Ankara Milletvekili olan eski özel kalem müdürü Nesrin Baytok ile birlikte sınırlı sayıda ismin bildiği kaydediliyor.

NASIL GİRİLİYOR? Baykal'ın yakın çevresinden bir milletvekilinin olduğu söylenen evin yüksek güvenlikli olduğu, dış kapının şifre ile açıldığı ifade ediliyor.

OTEL DEĞİL ÇÜNKÜ... Görüntülerin otel veya misafirhane olmadığı, Nesrin Baytok'un yatağı düzelttiği sahnelerden belli oluyor. Bu görüntülerin evde oldukları izlenimini pekiştirdiğine dikkat çekiliyor.

KAMERA YERLERİ: Bilişim uzmanları, bu güvenli evin girişinden itibaren salon ve yatak odasına kolayca tespit edilemeyecek kayıt sistemleri yerleştirildiğinden kuşkulanıyor.

PROFESYONEL İŞ KUŞKUSU: Evin farklı noktalarına, yatağı görecek açıyla mikro kamera sistemi kurulduğu bilgisi karşısında Baykal'ın, "Bu amatör değil profesyonel bir iş" sonucuna vardığı, bu yüzden siyasi sorumlu aradığı söyleniyor.

Haberin Devamı

CHP'li Seyhan: Görüntülerde iki ayrı kadın figürü var

Haberin Devamı