Gündem Komsi eutixite (Mutluluklar komşu)

Komsi eutixite (Mutluluklar komşu)

Paylaş
Komsi eutixite (Mutluluklar komşu)

İstanbul'da evlenmek Yunanistan'da moda haline geldi. Talebin yoğunluğu Yunanistan'dan Türkiye'ye 'evlilik turizmi'ni başlattı

SOSYETENİN PRESTİJ GÖSTERGESİ

Haberin Devamı

Yunan sosyetesinde çocuklarının vaftiz törenlerini İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nde yapmak dünden bugüne bir prestij göstergesidir. Şimdi buna evlilik eklendi. Yunanistan’da son günlerin en gözde modası İstanbul’da evlenmek. Üstelik bu modayı sadece sosyetikler değil orta sınıftan Yunanlılar da çok sevdi.

İSTANBUL’DA EVLİLİK TUTKUSU

İstanbul göçmeni bir aileden gelen Yunan turizmci Niki Tsiropulu, evlilik taleplerine yetişemediğini belirtti ve şunları anlattı: Düğün ayini için önce Fener Rum Patrikhanesi’nden gün alınıyor. Sonra kız ve erkek tarafı uçakla İstanbul’a gidiyor. Fener Patrikhanesi’nde düğün ayini yapıldıktan sonra gezi devam ediyor.

BALAYINDA SULTANAHMET GEZİSİ

Niki Tsiropulu, gelinlerle damatların evliliklerini İstanbul’daki eğlence yerlerinde kutladığını belirtti. Fener Rum Patrikhanesi’nde evlenen Yunan çiftler, balayını da İstanbul’da yaşıyor. Gündüzleri başta Sultanahmet’teki Ayasofya olmak üzere turistik yerleri geziyorlar. Türklere çok benzeyen damak zevkleri için İstanbul’daki lokantalara gidiyorlar.

Haberin Devamı

‘TÜRKLER DE YUNANİSTAN’DA EVLENSİN’

Yalnız gelinle damat değil yakınları da hazır gelmişken İstanbul’da geziyorlar. Biraz pahalıya da patlasa İstanbul’da evlenmek Yunan aşıkların rüyası oldu. Niki Tsiropulu “Yunanistan’ın Sakız Adası’nda evlenip karşı kıyıdaki Çeşme’ye geçerek eğlenenler de var. Niyetimiz Türkleri de Yunan adalarında evlendirmek” dedi.

Tolga ALBAY/AA