Ekonomi Komşu, kapı ortağı olacak

Komşu, kapı ortağı olacak

Paylaş
Komşu, kapı ortağı olacak

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, komşu ülkelerle ekonomik işbirliği çerçevesinde en çok konuşulan konunun gümrükler olduğunu söyledi

İran ve Suriye tamam

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, komşu ülkelerle ekonomik ve stratejik işbirliği çerçevesinde yoğun faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Komşu ülkelerle görüşmelerde de gümrüklerin en çok konuşulan konulardan biri olduğunu belirten Yazıcı, Suriye, Irak ve İran’la bazı gümrük kapılarının müşterek yapımı ve işletilmesi konusunda görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi.

Yazıcı, “İran ile Esendere, Suriye ile Nusaybin gümrük kapılarının ortak kullanımı konusunda mutabakat sağlandı” diye konuştu.

Ticaret kolaylaşacak

İran’la Dilucu ve Kapıköy, Irak’la Şinova ve Ovaköy, Suriye ile de Öncüpınar, Akçakale ve Karkamış için görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Hayati Yazıcı, İran ile Esendere-Sero gümrük kapıları ile ilgili anlaşmanın imzalandığını belirtti.

Yazıcı, “Gümrük kapılarını modernize ederek ticaret erbabının ihtiyaçlarını giderecek hale getireceğiz” dedi. Yazıcı, kapıları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yap-işlet-devret (YİD) modeliyle Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İran ile Esendere gümrük kapısının yap-işlet-devret yapmaya talip olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı