Dünya Komşuda 1 Nisan şakası 'Türkiye'

Komşuda 1 Nisan şakası 'Türkiye'

Paylaş
Komşuda 1 Nisan şakası 'Türkiye'

Yunan basınındaki geleneksel 1 Nisan şakalarına, ülkede etkili olan mali kriz damgasını vurdu. Türkiye haberi de ses getirdi

Atina’da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesi, "Türkiye’nin 20 milyar Euro değerinde Yunan tahvillerini yüzde 2,5 gibi çok düşük bir faizle satın almayı kararlaştırdığını" yazdı.

Haberin Devamı

Söz konusu faizin Almanya için uygulanandan daha az olduğunu, Yunanistan’ın uluslararası piyasalardan aldığı borç faizinin de yüzde 6 olarak şekillendiğini belirten gazete, "Yunanistan’ın gerek AB gerekse Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) mali yardım istemesine gerek kalmadığını, nitekim ekonomik desteğin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulduğunu" ifade etti.

'GÜLME KOMŞUNA, GELİR BAŞINA'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın "Komşunun evinde çıkan yangına gitmezsen senin evin de yanabilir" şeklinde bir söz kullandığını belirten gazete, Türk bakanın bu açıklamalarının yerini bulduğunu ve Yunanistan’ın "ateş alan ekonomisine" yardım edildiğini kaydetti.

Elefteros Tipos ise, "Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu’nun alınan ekonomik önlemlerin sonuç getireceğine dair kar peşinde koşanları inandıramamış olsa da, Türkiye’yi inandırdığı" değerlendirmesine yer verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Apoyevmatini gazetesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Papandreu’yu dün akşam saatlerinde telefonla aradığını ve ülkesinin IMF olmadan, 20 milyar Euro tutarında ekonomik desteği Yunanistan’a vermek isteğini ifade ettiğini yazdı.

'KARAMANLİS İTALYA'YA YERLEŞİYOR'

Konunun, Brüksel anlaşmasının da tekrar gözden geçirileceği ve IMF’nin safdışı edilmesinin öngörüldüğü bir sonraki zirve toplantısında ele alınacağını belirten Apoyevmatini, önerinin önümüzdeki yıl bugün hayata geçirileceğini duyurdu.

Ethnos gazetesinin 1 Nisan şakasında da, eski Başbakan Kostas Karamanlis’in verdiği mülakatta, "ülke ekonomisinin bu duruma gelmesindeki tüm sorumluluğu üstlendiği" belirtilerek, Karamanlis’in "İtalya’ya yerleşmeye karar verdiğini" söylediği yazıldı.

AA