Hakan Çelenk Komşuları hapse attırma rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Komşuları hapse attırma rehberi

Haberin Devamı

Erdoğan’ın kızlı-erkekli kalınan evleri basması için polisi harekete geçirme talimatıyla ilgili “Uygulanamaz, öyle bir hukuk yok” mu diyordunuz? Okuyun o zaman. “Jandarma 4 kadının bulunduğu evi bastı. Karakolda komutan sordu: ‘Evinizde 23 adet Eros marka prezervatif bulunmuştur. Bu olayla ilgili ifadenizi veriniz.” Yukarıdaki olay turkhukuksitesi.com’da yazan bir avukatın müvekkilinin başına gelmiş.

Olayın tabii ki aslı yoktu. Ama 23 prezervatif karakol komutanının kafasına göre suçlama için yetmiş. Böylece olayı uygulamada görmüş bulunuyoruz. Erdoğan’ın beklediği ihbarın, memleketimizin köklü geleneklerinden ‘Fuhuş yapılıyor ihbarı’ olduğunu tereddütsüz söyleyebiliriz. Geçmişte ‘kızlı-erkekli’ öğrenciyi apartmandan atmak için muhafazakâr komşuların sık başvurduğu bir yoldu fuhuş ihbarı. Kimse hapse atılmaz.

[[HAFTAYA]]

Çünkü ihbar yalandır, hukuksuzdur. Ama polis de ev basmaya istekli olunca, kızlı-erkekli herkes mağdur edilir, maksat hâsıl olur. Türkiye devlet ve mahallelinin namus bekçiliğinden 1990’ların sonundan itibaren mahkemelerin verdiği kararlar sayesinde bir ölçüde kurtulmuştu. 2001’deki şu karara bakın: “Ataköy’de yöneticisi olduğu apartmandaki bir kişiyi ‘evde fuhuş yapıyor’ diye polise ihbar eden A.D., ihbarı asılsız çıkınca tutuklandı.”

Halkın toplumsal barış bilincinin gelişmesi namus bekçiliğini önemli ölçüde azaltmıştı. Polis artık her ihbarın üzerine atlamıyordu. İhbarcı amcalar da “Kimsenin hayatına karışmayın” söyleminin etkisiyle eskisi kadar faal değildi. Bir anda her şey değişti. Kendilerini artık Türkiye’deki en güçlü adam “İhbara” çağırıyor. Polis de artık destan yazacaktır.

Fuhuş ihbarı sonuç alır

Her şeye rağmen hala “Seçimdir, Başbakan’dır... Denir öyle abartılı sözler” diye geçiştiriyor, bu sözlerin bir sonucu olmaz mı diyorsunuz? Okumaya devam edin. Son 5 yılda siyasi davalarda bile fuhuş iddiaları havada uçuşuyordu. İzmir’de 300’den fazla asker fuhuş suçlamasıyla ya hapiste ya da mesleklerinden oldu. İstanbul’da Deniz Harp Okulu’nda öğrencilere fuhuş ihbarı yapıldı.

2012’de hepsi aklandı. Ama bu arada 8 genç subay istifa edip mesleksiz kalmıştı bile. Sonuç alamamışlar canım! Yeni yasa çıkmış, çıkmamış ne gam! 2013 mahkemeleri evlerinde ‘kızlı-erkekli’ kalanlara bir ceza verebilir. Hangi hukuka göre mi ceza verecekler? Ergenekon ve Balyoz mahkemeleri hangi hukuka göre karar vermişse o hukuka göre ceza verecekler tabii ki.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder