Siyaset Komşularıyla ilk sohbet
Paylaş
Komşularıyla ilk sohbet

Teröristbaşı Abdullah Öcalan 1999'dan beri kaldığı İmralı Cezaevi'nde ilk kez ailesi ve avukatları dışında birisiyle sohbet etme imkanı buldu.

Cezaevi yönetimi, aldığı disiplin cezasının diğer mahkumlarla görüşmesine engel teşkil etmediği görüşüne varınca Öcalan geçen salı günü yeni gelen mahkumlarla buluştu. Ancak bir mahkum kendi isteğiyle görüşmeye gelmedi. Öcalan yarım saatlik görüşmede diğer mahkumlara geldikleri cezaevlerindeki şartları sordu.

Haberin Devamı

TELEVİZYONLARI VERİLDİ

Hükümet, Avrupa Birliği’nin baskısından kurtulmak için Öcalan’ın tecrit koşullarını hafifletme kararı almıştı. İmralı’ya 5 milyon dolara yeni bir cezaevi inşa edilmiş, 4’ü PKK’lı, 1’i TİKKO militanı 5 mahkum yeni cezaevine nakledilmişti. 5 mahkuma eski cezaevinde kullandıkları televizyon ve su ısıtıcısı gibi eşyaları teslim edildi. Öcalan ise disiplin cezası kalkana kadar TRT FM’e ayarlı radyosuyla yetinmek zorunda kalacak. Cezaevi yönetiminin, Öcalan ve diğer mahkumlara, atölyede çalışmak isteyip istemediklerini, çalışacaklarsa, demir, tahta ve benzeri aletlerden hangilerini istediklerini sorduğu da öğrenildi. Bazı mahkumların demir isteyerek parasını verdiği, Öcalan’ın ise henüz herhangi bir talepte bulunmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı