Gündem Kömürden zehirlendiler: 3 ölü

Kömürden zehirlendiler: 3 ölü

Paylaş
Kömürden zehirlendiler: 3 ölü

Kömürden zehirlendiler: 3 ölü

Gaziantep'te sobadan sızan karbonmonoksit gazı bir aile faciasına yol açtı. Olayda, 72 yaşındaki Cemile Yetiş ile torunu 20 yaşındaki Kıymet Asya ve karnındaki 8 aylık bebeği yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Gaziantep'in Kavaklık Mahallesi Kavaklık Camii'nin lojmanında kalan imam Erhan Asya, 1,5 yıllık eşi Kıymet Asya ile eve misafir olarak gelen eşinin babaannesi Cemile Yetiş'i sabah namazı sonrası geldiği evde baygın halde buldu. Kömür sobasından sızan gazdan zehirlendikleri belirlenen Cemile Yetiş ile torunu Kıymet Asya olay yerine çağrılan ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşlı kadının öldüğü anlaşıldı.

Bu arada durumu ağır olan 8 aylık hamile annenin, karnındaki bebeğin öldüğü belirlenince anneyi kurtarmak için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan genç kadının ameliyata alınıp, karnındaki bebeği sezeryanla çıkarıldı ancak kurtarılamadı. Yaşama tutunmaya çalışan annesi Kıymet Asya ise bir saat sonra hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Facianın şokunu yaşayan imamın yakınlarından Yunus Taşkın “Gelinimiz, nenesiyle aynı odada yatıyormuş. Yatarken sobaya kömür atmışlar, ondan sonra içeri kokmaya başlamış. O anda bayılmışlar. Kocası sabah namazından geldiğinde ikisini baygın halde bulmuş. Hemen ambulans çağırıp hastaneye götürmüş. Nene burada ölmüş ama gelinin karnındaki bebek öldüğü için zehirlenmesin diye onu almak istemişler. Fakat üçü de kurtulamadı" dedi.

Kıymet Asya ve ninesi Cemile Eşme'nin cenazeleri Ulu Cami'de kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Eşi ve ninesinin ölümüyle yıkılan cami imamı Erkan Asya'nın bir süre önce Kastamonu'ya tayini çıktığı için eşiyle taşınma hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Mehmet Bulut / DHA