Siyaset Komutanı tarafından kolundan vurulan asker 15 Temmuz gecesini anlattı
Paylaş
Komutanı tarafından kolundan vurulan asker 15 Temmuz gecesini anlattı

15 Temmuz gecesi zırhlı araçta olan asker o geceyi anlattı: Vatandaşlar beni yukarı doğru çekmeye çalışıyordu. Komutanım, zırhlı aracın içinden bana doğru ateş etti, kolumdan vuruldum

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davalara devam ediliyor. O gece Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlarla ilgili yeni ayrıntılar ve ifadeler ortaya çıkıyor.

Son olarak Mamak 28. Mekanize Tugayı’ndan çıkan zırhlı araçlarla FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı belirtilen 38 sanığın, Mesut Yağan isimli vatandaşın şehit edilmesinin de aralarında bulunduğu eylemlerden yargılandığı davada sanık savunmalarına devam edildi.

"KOMUTAN KOLUMDAN VURDU"


Mahkemede sanık er E.E karargahta çaycı olarak görev yaptığını, darbe girişiminin yaşandığı gece içtima alanına geldiğinde komutanın kendisine ZPT’yi kullanması için emir verdiğini söyledi. Genelkurmay Başkanlığı karargahına vardıklarında gördüğü manzara karşısında korktuğunu dile getiren E.E, yaşlı bir adamın bulundukları yere gelerek, "Oğlumu öldürdünüz" diye kendilerine bağırdığını aktardı.

Bunun üzerine halkın bulundukları ZPT’nin üzerine çıktığını anlatan E.E, araç komutanı Koçoğlu’nun silahının namlusunu yukarıda tutacak şekilde ateş etmek isteğini ancak kendisinin de yararlanabileceğini düşünerek Abdurrahman Koçoğlu’na engel olmaya çalıştığını iddia etti.

ZPT’nin üzerine çıkan vatandaşların kendisini yukarıya doğru çekmeye çalıştıklarını anlatan E.E, bu sırada Abdurrahman Koçoğlu’nun yukarıya doğru bir el ateş ettiğini söyledi. Kolundan yaralandığını anlatan E.E, "ZPT’nin içine düştüm, arkadaşlarım bana ilk yardımda bulundu. Ateş ederken, beni dışarı çekmeye çalışan iki vatandaş ZPT’nin üzerindeydi. Kurşunun bu vatandaşlara isabet edip etmediğini görmedim." diye konuştu.

Koçoğlu dışında başka birini ateş ederken görmediğini anlatan E.E, "Vatani görevini yerine getiren bir er olarak verilen emirleri yerine getirmek dışında yasa dışı bir eylem içinde olmadım." iddiasında bulundu.

ATEŞ EDEN BİNBAŞIYI TEŞHİS ETTİ


Sanık er M.S ise araç şoförü olarak görev yaptığını belirterek, diğer erler gibi kendisine verilen emri sorgulama imkanın bulunmadığını söyledi. Sanık eski Binbaşı Koca’nın Gençlik Caddesi’nde aracına binerek emir komutayı aldığını anlatan M.S, bu şahsın halkın tepki göstermesi üzerine tabancasıyla havaya ateş ettiğini söyledi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Melih Uçar söz konusu binbaşıyı görmesi halinde teşhis edip demeyeceğini sordu. M.S de sanıklar arasında yer alan Binbaşı Koca’yı göstererek, ateş edenin bu şahıs olduğunu söyledi.

Haberin Devamı