Siyaset Komutanlar MHP'yi tercih etti
Paylaş
Komutanlar MHP'yi tercih etti

Emekli komutanların tercihi MHP oldu. MHP, listesinde dokuz emekli askere yer verirken Ağustos 2010'daki olaylı YAŞ toplantısında emekliye ayrılan Hava Pilot Tümgeneral Şirin Ünal, Ak Parti'yi tercih etti

MHP listesinde Balyoz tutuklusu ve eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Engin Alan İstanbul 1. bölgede ilk sıraya yerleştirildi. PKK lideri Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye getiren aday olarak ünlenen Alan’ın seçim sonucunda Silivri’de çıkarak TBMM’nin yolunu tutması bekleniyor.

Haberin Devamı

MHP’de seçilebilecek sıralarda aday olan diğer emekli subay, halen İzmir Milletvekili olarak görev yapan emekli Tümgeneral Erdal Sipahi. İzmir 2. bölge 2. sıradan aday gösterilen Sipahi’nin de TBMM’ye girmesi bekleniyor. Halen milletvekili olan emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan, Adana 7. sıraya konuldu. Atılgan’ın bu kez seçilme ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor. MHP’nin diğer asker kökenli adayları da şöyle:

- Cemil Aydın (Ankara 2. bölge 8. sıra), Yusuf Turan (Artvin 2. sıra), Uğur Söğüt (Balıkesir 8. sıra), Mustafa Hidayet Vahapoğlu (Çorum 1. sıra), Hasan Yıldız (İzmir 1. bölge 9. sıra), Mehmet Üste (İzmir 1. bölge 12. sıra)

Ak Parti’nin sürprizi

4. Ana Jet Üs Komutanlığı ve 1. Taktik Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı yapan Ünal, ağustosta korgeneralliğe terfi edilemeyince yaş haddinden emekliye ayrılmıştı. Ünal, İstanbul 2. bölge 10. sıradan aday gösterildi. Ünal’ın da milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor. CHP ise listesinde sadece bir emekli askere yer verdi. Mersin 8. sıradan aday gösterilen Soner Yıldırım’ın seçilme şansı bulunmuyor.

Haberin Devamı

MİLLİYET