Gündem Komutanlara suikast timi çökertildi

Komutanlara suikast timi çökertildi

Paylaş
Komutanlara suikast timi çökertildi

Emekli Albay Aytekin İçmez cinayetini üstlenen ve diğer eylem hazırlıkları içinde olan örgüte operasyon yapıldı

Bursa'da Emekli Piyade Albay Aytekin İçmez'in öldürülmesini üstlenen, İstanbul'da da üst düzey askeri ve sivil yetkililere yönelik eylem hazırlığı içerisinde bulundukları ileri sürülen Maoist Komünist Partisi'ne (MKP) üyesi 9 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Jandarma Komutanlığı, yurtdışında yapılan toplantıda MKP'nin başta İstanbul başta olmak üzere, Türkiye genelinde legal ve illegal alanlarda yeniden yapılanmaya karar verdiğini belirledi. Bunun için de merkez komite üyesi Rıfat kod adlı Ö.Ç.'nin görevlendirildiği de öğrenildi.

İstanbul Jandarm Komutanlığı, İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile müşterek ve koordineli takip başlatıldı. Ö.Ç. de tekip edildi.

6 İLÇEDE 9 EŞZAMANLI OPERASYON

Örgütün yeniden yapılanmasının deşifre etmek, Ö.Ç.'yi yakalamak ve suç delillerini ele geçirmek için mahkemeden alınan izinle 31 Ocak 2010 günü İstanbul'da 6 ilçede 9 yere eş zamanlı operasyon yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortaklasa yapılan operasyonda, MKP merkez komite üyesi olma, terör amaçlı öldürme, terör amaçlı örgüte üye olma, hükümlü tutukluların ayaklanması suçlarından aranan Ö.Ç ile birlikte toplam 9 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Operasyonda bilgisayar kasası, 2 hard disk, 4 flash bellek, 64 örgütsel kitap, bol miktarda örgütsel doküman, 54 CD ve DVD ele geçirildi. Jandarmada alınan ifadelerinden sonra şüpheliler, Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

BOĞAZINA TEK KURŞUN

Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanlığı’nda görevliyken Ankara’ya tayininin çıkması üzerine Aytekin İçmez, 1996 yılında emekli oldu. Daha sonra Bursa’ya yerleşen 64 yaşındaki Emekli Piyade Albay Aytekin İçmez, 29 Eylül 2009 günü evinde eşi İsmet İçmez tarafından boğazından tek kurşunla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Terör örgütü Maoist Komünist Parti- Halk Kurtuluş Ordusu (MKP- HKO) cinayeti üstlendi. Örgüt bir internet sitesinde Aytekin İçmez’i, 1981 yılında Tunceli’de yüzbaşı rütbesiyle görev yaparken örgüt üyesi Behzat Firik’i yakarak katlettiği için öldürdüklerini açıkladı.

Albay Aytekin İçmez’in kayınpederi emekli Albay Mehmet Kırmızıoğlu, damadının uzun süreden beri ölüm tehditleri aldığını söylemiş ve “Bu tehditler üzerine kendi çapında önlemler alıyordu. Bu cinayet, polis tarafından iyi irdelenmeli ve failleri bir an önce bulunmalıdır” demişti.

Haberin Devamı

Ramis HEPCAN/İSTANBUL, (DHA)