Magazin Konser çıkışı gibi!

Konser çıkışı gibi!

Paylaş
Konser çıkışı gibi!

Uyuşturucu baskınında gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan Tarkan'ın Adliye çıkışı şova dönüştü

Kokain kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Tarkan dün serbest bırakıldı. Emniyette ‘farklı’ bir muamele gören sanatçı, adliyeye protokol kapısından kelepçesiz sokulurken gazeteciler görüntü almasın diye iki farklı araç kullanıldı. Serbest kalan Tarkan, çıkışta adliyeye gelen hayranlarına öpücük yolladı!

Uyuşturucu operasyonu kapsamında geçen perşembe gecesi gözaltına alınan Tarkan’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi, dün İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Tarkan, gazeteci Bekir Saçar ve Selman Güngör Şener savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 8 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan şarkıcı Tarkan, Bekir Saçar, Kubilay Keskin, işadamı Murat Erdoğan, eski TOBB Başkanı Fuat Miras’ın oğulları Tarık ve Ömer Faruk Miras, eski DYP Milletvekili Rıfat Yüzbaşıoğlu’nun oğlu Gökhan Yüzbaşıoğlu, Recep Aytek, Selman Göknur Şener, Abdulmelik Geviş ve Fiona Heriş, dün 09.15’te Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 4 gündür gözaltında tutulan Tarkan ile 10 kişinin adliyeye sevki sırasında görüntü alınmaması için basın mensupları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki kapalı otopark dışına çıkarıldı.

Telefonla konuştu mu?

Vatan Caddesi’ndeki emniyet binasından saat 09.00’da çıkarılan kapüşonlu bir kişi bindirildiği araçla binadan ayrılırken, kendisini Toyota ve Hyundai marka araçlar izledi. Gazeteci ordusu araçları takibe aldı. Ancak, gazetecilerin binadan ayrılmasından bir süre sonra Tarkan polislerce emniyet binasından başka bir araçla çıkarılarak adliyeye götürüldü.



Bu arada, Tarkan’ın gözaltındayken, cep telefonuyla kendisini arayan bazı siyasi ve şarkıcı arkadaşlarıyla konuştuğu öne sürüldü.

Şüphelilerin 10’u siyah camlı bir araçla adliyeye götürülürken, Tarkan başka bir araçla tek başına adliyeye gönderildi. Saat 09.40’ta hâkim ve savcıların protokol kapısından adliyeye giriş yapan Tarkan, araçtan indirilmeden önce polisler görüntü alınmaması için etten duvar oluşturdu. Diğer şüpheliler ise elleri kelepçeli olarak ön kapıdan, basın mensuplarının görüntü alabileceği şekilde adliyeden içeriye alındı. Sağlık kontrolüne giren ilk kişi ise Tarkan oldu. Üzerine giydiği iki ayrı montun kapüşonlarıyla yüzünü gizleyen Tarkan, gazetecilerin “Pişman mısınız?” sorusuna gülümsemekle yetindi. 11 şüpheli, Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’a ifade vermeleri için savcılık katına çıkarıldı.

‘İçiciyim’ dedi, serbest kaldı

Altınışık tarafından saat 14.10’da sorguya alınan Tarkan’ın sorgusu yaklaşık 50 dakika sürdü. 7. şüpheli olarak sorguya alınan ve uyuşturucu kullandığını kabul eden ve pişman olduğunu söyleyen Tarkan, başkalarına uyuşturucu temin ettiği yönündeki iddiaları ise kabul etmedi. Tarkan, magazin gazetecisi Bekir Coşar ve Selman Göknur Şener, savcılık sorgusunun ardından saat 17.45 sıralarında serbest bırakıldı. Diğer 8 kişi ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Tarkan serbest kaldıktan yaklaşık yarım saat sonra ise sanık ve şüpheliler tarafından kullanılan koridordan çıktı. Tarkan, gündüz sağlık kontrolüne götürülürkenkinin aksine bu kez yüzünü gizlemedi.

Çevik Kuvvet, Tarkan’ın etrafında güvenlik kalkanı oluşturdu. Adliyeden gülerek çıkan Tarkan’ın otomobilinde ağladığını gören bir hayranı “Sakın ağlama Tarkan, bugün bizim günümüz. Sakın ağlama” diye bağırdı. Gazeteciler, Tarkan’ın peşini bırakmayınca polisler otomobiline yol açtı.
Tarkan ile birlikte mahkemeye sevkedilen Recep Aytek ile Abdülmelik Geniş çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, K.K., T.M., G.Y., Ö.F.M., M.E. ve F.H. isimli sanıklar ise serbest bırakıldı.

‘Suçunu üzerime attı’

Serbest kalan şüpheli M.E., Tarkan’ın kendisine uyuşturucu temin ettiğini savundu. M.E., “Aslında savcılık ifademde söylemek isteyip de söyleyemediğim bir husus var. Tarkan’ın iddia ettiği gibi ona uyuşturucu temin etmiş değilim. Bilakis o bana uyuşturucu temin etmiştir. Deyim yerindeyse Tarkan kendi suçunu benim üzerime yıkmıştır” diye konuştu.

Tarkan: Kokaine ABD’de başladım

Tarkan, emniyetteki son gecesini bir emniyet amirinin odasındaki kanepede uyuyarak geçirdi. 6 aylık takipte uyuşturucu kullandığı belirlenen Tarkan’ın işadamı arkadaşını arayarak, “CD var mı?” ve “Pil var mı? diyerek uyuşturucu istediği ortaya çıktı. Ünlü işadamının uyuşturucuyu aldıktan sonra şoförüyle Tarkan’ın belirttiği adrese teslim ettirdiği ileri sürüldü. Tarkan’a emniyette “uyuşturucu kullanmak”, işadamı Murat Erdoğan’a ise “uyuşturucu temin etmek” suçlaması yöneltildi. Emniyette iki sayfadan oluşan ifade veren Tarkan’ın, “Uyuşturucuya ABD’de bir arkadaş ortamında başladım. Kokain ve değişik uyuşturucu maddeler kullandım. Kendi başıma bırakmak istedim ancak başaramadım. Tedavi olarak bırakacağım. Kimse uyuşturucu kullanmasın. Gerekli dersi aldım. Türk halkından özür diliyorum” dediği öğrenildi.

Şarkılı kutlama

Tarkan’ın serbest bırakılma ihtimalinin yüksek olduğuna inanan yakınları adliye önüne hibrit model cipini getirdi. Tarkan’ın evinde bulunan esrarı kullandığını söylediği şöförü gün boyu adliye önünde megastarı bekledi. Menajeri Uygur Ateş, ağabeyi Hakan Tevetoğlu ve Sibel Can adına menajeri Orhan Alkan destek vermek için Beşiktaş Adliyesi’ndeydi. Serbest bırakıldıktan sonra, “Beni destekleyen sanatçı dostlarıma ve hayranlarıma teşekkür ediyorum. Ne kadar çok sevildiğimi bir kez daha anladım. Hayranlarım olmasa 4 günü zor atlatırdım. Yakın bir tarihte geniş açıklama yapacağım” diyen Tarkan cipinin üzerine çıkıp hayranlarına öpücük gönderdi. Tarkan’ın cipinin içinde hüngür hüngür ağladığı görüldü. Tarkan’ı gün boyu bekleyen hayranları megastarın serbest bırakıldığı haberinin duyulmasının ardından sanatçının şarkılarını söyledi.

Gazeteciler duvara çıktı

Tarkan’ın adliyedeki işlemlerini yabancı ajansların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci izledi. Basın mensuplarının sayısı, Balyoz soruşturmasında gözaltına alınan emekli kuvvet komutanlarının adliyeye getirilişini izleyen gazeticlerin sayısından fazlaydı. Gazeteciler Tarkan’ı görüntülemek için Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün çatısına ve duvarlara çıktı.

Bir koli su istedi yarısını dağıttı

Adliyeye sevk edildikten sonra beşinci kattaki hazırlık kalemine alınan Tarkan, “ayrıcalık yapılıyor” şeklinde dedikodulara neden vermemek için koridora alındı. Reflu hastası olan ve mide sorunları yaşayan Tarkan burada kaşarlı sandviç yedi. Bir koli su siparişi veren Tarkan, bir kısmını kendisine ayırdı, geri kalanını da diğer şüphelilere verdi. Adliye personeli Tarkan’la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avukatı 10 maddelik bir açıklama yaptı

Avukat Yusuf Egemenoğlu, Tarkan’ın adliyeden ayrılmasının ardından basın mensuplarına yazılı bir açıklama dağıttı. Tarkan’ın ilgili makamların talebi doğrultusunda ifade verdiği belirtilen açıklamanın spekülatif haberleri önlemek amacıyla yapıldığının altı çizildi. 10 madde olarak yapılan açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Tarkan Tevetoğlu’nun soruşturması devam eden suç örgütü ile ilgisi bulunmamaktadır. Evinde ve üzerinde kokain bulunmamıştır. Uyuşturucu bağımlısı olduğu doğru değildir. Arkadaşlarına uyuşturucu ortamı sağlamamıştır. Uyuşturucu ticaretinin içinde değildir ve olmamıştır. Polise direndiği haberi doğru değildir, ilgili makamlara yardımcı olmuş ve evin aranmasına yardımcı olmuş, kolaylık sağlamıştır. Basında yer aldığı şekliyle şoförüne herhangi bir suç attığı doğru değildir”

(Milliyet)

4

Haberin Devamı