Nazlı Erdol 'Konser iptal olur mu' endişesi sardı bünyeyi...
HABERİ PAYLAŞ

'Konser iptal olur mu' endişesi sardı bünyeyi...

30 Mart Çarşamba akşamı Salon İKSV’de, aylardır azalmak bilmeyen bir heyecanla beklediğim The Dears konseri gerçekleşecek. Daha doğrusu henüz bir iptal haberi gelmediği için gerçekleşeceğini umuyorum. Zira artık İstanbul’da hatta daha da genişletip Türkiye’de diyelim, konserler, festivaller ne derecede hayata geçer emin olamıyorum. Karamsarlığımı bağışlayın.

HER ŞEY İPTAL OLURKEN GÜNLÜK HAYATINIZA DEVAM EDEBİLİR MİSİNİZ?

Ha, gündem bu kadar berbatken, kendimizi her adımımızda bataklığa daha da gömülüyor gibi hissederken, “konser olur mu olmaz mı diye dertlenmek ne kadar doğru” diye sorabilirsiniz. Buna da şöyle bir cevap verebilirim: Tüm bu yaşananlar içimize işlemişken bize “günlük hayatlarımıza devam etmemiz ve endişelenmememiz” söyleniyor. Bu beyanlar ne derece dikkate alınır orası muamma ancak, eğer konserler bir bir iptal olur, sanatçılar Türkiye’ye gelmeye korkar ve turnelerinde bir durak olarak görmekten vazgeçerlerse biz nasıl günlük hayatlarımıza devam edebiliriz? Evlerimize kapanıp Survivor izleyerek mi?

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE İPTAL OLMUŞTU, YİNE OLMASIN!

Gelelim konsere… Daha önce 12 Temmuz 2012’de İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul Modern'de hayranlarıyla buluşan The Dears, 13 Temmuz 2007’de İstanbul’daki ilk konserini vermeye niyetlenmiş ancak konser iptal olmuştu.

“KİMDİ Kİ BU THE DEARS” DİYENLERE…

Kariyerindeki 21’,nci yılında olan Kanadalı The Dears, dört yıllık sessizliğin ardından son albümleri Times Infinity Volume One’ı geçtiğimiz Eylül ayında yayınlamıştı. Beş kişilik The Dears’da vokal ve gitardaki Murray Lightburn’ün yanı sıra klavyede Natalia Yanchak, gitarist Patrick Krief, bas gitarist Roberto Arquilla ve perküsyoncu Jeff Luciani yer alıyor. Şansımız yaver giderse Natalia’nın güzel sesinden son albümün en güzel şarkısı olduğuna inandığım “Onward and Downward”u dinleme ihtimalimiz mevcut.

NELER ÇALACAKLAR?

Dediğim gibi, Natalia’nın ipek gibi sesinden “Onward and Downward”, her konserin olmazsa olmazlarından “You and I Are a Gang of Losers”, son albümün iddialılarından “Here's to the Death of All Romance”, kalp kırma garantili “Lost in the Plot”, canım “Whites Only Party” ve grubun en bilinen şarkısı da diyebileceğimiz “22: The Death of All the Romance”, 30 Mart akşamı Salon İKSV’ye gittiğinizde duymanız olası şarkılar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder