Gündem Konsomatris benzetmesine suç duyurusu

Konsomatris benzetmesine suç duyurusu

Paylaş
Konsomatris benzetmesine suç duyurusu

TÜSİAD'ı eleştirirken yaptığı benzetmeyle konsomatrisleri aşağılayıp hakaret ettiği gerekçesiyle Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

ŞEFKAT-DER Genel Başkanı Hayrettin Bulan, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların acımasızlığından dolayı dünyanın en ağır işlerinden birini yapmaya zorlanan konsomatrislerin toplum tarafından en hor görülen, hayatta en çok ezilen insanlar olduğunu savundu.

Konsomatrislere yönelik son zamanlarda cinayet, kaçırılma, zorla alıkoyma ve tecavüz olaylarında artışların yaşandığını ifade eden Bulan, şunları kaydetti:

"Bunların yanında bir de en büyük işçi örgütlerinden biri olan Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu’nun, eleştirmek amacıyla TÜSİAD’a konsomatris benzetmesi yapması, konsomatrisleri aşağılayıp, hakaret etmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Bu insan haklarını, kadın haklarını hiçe saymaktır. Allah’tan korkmamazlık, kuldan da utanmamazlıktır. Hak-iş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu hakkında, Konya Kayalı Park Postanesinden, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi gönderiyoruz.

Suç duyurusunun yanında, Salim Uslu’ya protesto mektubu da gönderip, kendisini tüm konsomatrislerden özür dilemeye ve istifa etmeye davet ediyoruz."

Konsomatrislerin çoğunluğunun annelerinden, babalarından, ailelerinden, sıcak yuvalarından koparıldığını dile getiren Bulan, konsomatrislere yönelik şiddet olayının önlenmesi, insani şartlarda yaşayabilmeleri adına maddi ve manevi destek verilmesi ve uygun iş alanları oluşturulması için gereken tüm çalışmaların yapılması gerektiğini bildirdi.

Bulan, daha sonra Salim Uslu hakkındaki şikayet dilekçesini, PTT şubesinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Bulan, ayrıca tüm konsomatrislerden özür dilemeye ve istifa etmeye davet ettiği mektubunu da Salim Uslu’ya gönderdi.