Ekonomi Konsomatris tartışması sürüyor

Konsomatris tartışması sürüyor

Paylaş
Konsomatris tartışması sürüyor

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, "konsomatris" diyen Salim Uslu'nun sözlerinin ardındaki unsurların psikanalitik olarak incelenmesi gerektiğini söyledi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'nun TÜSİAD'a ve özgür iradelerini kullanan sivil toplum kuruluşlarına aynı ifadelerle, aynı üslupla yaklaşımı devam ettiği sürece kurum olarak kendisinin sözlerini ve değerlendirmelerini dikkate almayacaklarını bildirdi.

Dinçer, yazılı açıklamasında, Hak-İş'in Genel Başkanı Salim Uslu'nun, TÜSİAD'ın da aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları hakkında ''Bunlar Sivil Toplum Kuruluşu değil sivil toplum konsomatrisidir'' şeklindeki sözlerinin ardından TÜSİAD'ın yaptığı açıklamanın, bu sözlerin vahametine ilişkin yeterli değerlendirmeyi içerdiğini kaydetti.

TÜSİAD'ın tepkisinin, çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından karşılık bulduğuna dikkati çeken Dinçer, açıklamasında şunları kaydetti:

ÖZÜR YERİNE TERBİYE SINIRLARI AŞILDI

''Bu açıklamayı ayrıntılı olarak değerlendirmesini umduğumuz ve konuyla ilgili sivil toplum camiasından özür dilemesi beklenen Salim Uslu, bunun yerine, yeni açıklamalarında da terbiye sınırlarını aşan ifadeleri yinelemekte bir beis görmemiştir.

Bu tür yakışıksız ve düzeysiz ifadelerin ülkemizin pek çok emekçisini temsil eden bir örgütün yöneticisi tarafından kullanılması, sivil toplumun demokrasi perspektifinde gelişimi açısından kaygı verici ve vahim bir olumsuzluk teşkil etmektedir.

TÜSİAD olarak çok önemsediğimiz, kolektif özgürlük alanlarının en önemli temsili örgütleri olan sendikaların başında bulunan kişilerin sözleri binlerce kişiye mal olmaktadır.

POLEMİĞİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Bu kapsamda sorumluluk sahibi bir STK başkanının sözlerine ve teşbihlerine de dikkat etmesi beklenir. Sayın Salim Uslu'nun, konuya bizim dikkat çektiğimiz perspektiflerde yaklaşmak yerine, polemiği sürdürme isteği taşıdığı aşikardır.

Tartışma bir referandum tartışmasının çok ötesinde bir etik sorunu haline gelmiştir. Salim Uslu'nun TÜSİAD'a ve özgür iradelerini kullanan sivil toplum kuruluşlarına aynı ifadelerle, aynı üslupla yaklaşımı devam ettiği sürece kurum olarak kendisinin sözlerini ve değerlendirmelerini dikkate almayacağımızı belirtmek isteriz.

BİLİNÇALTINDAKİ DÜŞÜNCELERİ YANSITIYOR

Şunu da vurgulamak isterim ki, ünlü bilimadamı Sigmund Freud'dan beri bildiğimiz, ağızdan çıkan bazı sözlerin bilinçaltının derinliklerindeki bazı düşünceleri yansıttığıdır. Sayın Salim Uslu'nun değerlendirmelerinin psikanalitik boyutunu konunun uzmanlarına bırakıyorum.''

Haberin Devamı