Gündem Kontör çeteleri böyle dolandırıyor

Kontör çeteleri böyle dolandırıyor

Paylaş
Kontör çeteleri böyle dolandırıyor

Kontör çetelerine yönelik dev operasyonun ardından dolandırıcılık yöntemleri de ortaya çıkıyor

Aradıkları kişileri korkutarak veya kandırarak kontör göndermelerini sağladıkları ileri sürülen kişilere yönelik Türkiye genelinde başlatılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 122'ye ulaştı.

Bir yıl içerisinde İstanbul’da 12 bin kişiyi dolandırdıkları belirlenen çete üyelerinin bu yöntemle Antalya’da bulunan bir işadamını 153 bin TL, Ankara’da bulunan bir profesörü 148 bin TL ve İstanbul’da bulunan bir işadamını 118 bin TL dolandırdıkları ortaya çıktı.

İstanbul'da 2010 yılının ilk 5 ayında müracaat sayısının 9 bin 745 olduğu belirtildi.

ŞU SÖZLERLE DOLANDIRIYORLAR

* Emniyet Genel Müdürlüğü'nden arıyoruz. Sizin telefonunuzdan valiye (savcı, genelkurmay başkanı, general) ve eşine küfürlü mesaj gönderilmiş. Şahısları takip etmemiz ve yakalamamız için kontör göndermelisiniz.

* Kendisini emniyet amiri ve başkomiser olarak tanıtan çete üyesi: (Fonda telsiz sesi) Telefon hattınız kopyalanmış. Yüksek meblağda fatura gelecek. Durumun düzeltilmesi için kontör göndermelisiniz.

* Kendisini emniyet amiri ya da başkomiser olarak tanıtan çete üyesi: (Fonda telsiz sesi) Hattınız kopyalanmış. PKK üyesi tarafından kullanılmakta. Kuzey Irak'taki ve Kandil'deki teröristlerle görüşme yapılmış. Bu şahısları yakalama çalışmalarımız var. Bu yüzden kontör göndermelisiniz. Operasyon sonunda devlet tarafından zararınız ödenecektir.

* Kendisini emniyetteki bilgi işlemde çalışan emniyet amiri, başkomiser ya da polis olarak tanıtan çete üyesi: Telefonunuz Ergenekon tarafından kopyalanıp kullanılmakta. Bu kişileri takip ediyoruz. Bunun devam etmesini istiyorsanız bize kontör gönderin. Bu kişiler yakalandığında emniyet kontör ücretlerini iade edecek.

*"P.... Yaşatır Seni kampanyasından 10 bin TL ödül kazandınız" mesajı atılıyor. Sonra da telefonun sahibi aranarak ödülü alması için kontör göndermesi isteniyor.

* "T......'in başlattığı kampanyadan para ödülü kazandınız" mesajı atılıyor. Arayan mağdurdan ödülü alabilmesi için kontör göndermesi isteniyor. Ya da "Adınıza bulunan banka hesabını söyleyin kredi kart bilgilerinizi verin biz o hesaba para yatıracağız" deniyor.

* Ben emniyet amiriyim. Bir operasyon düzenliyoruz. Sizi takip ediyoruz. Sizi kurtaracağız. Ancak bu büyük operasyonun devam etmesini için hemen kredi kartı bilgilerinizi yazdırın ya da şu numaralara kontör gönderin.

Mehmet AKTARAN / İSTANBUL DHA

2