Ekonomi Kontör gitti TL geldi

Kontör gitti TL geldi

Paylaş
Kontör gitti TL geldi

Bugün uygulamaya başlanan yeni sistemle kontör kartlar tarihe karışıyor. Operatörler kampanya yarışında...

Turkcell, Vodafone ve Avea yeni sisteme geçiş hazırlığını tamamlarken, aboneler kontör kart yerine ‘TL’ ile tanımlanan kartlar satın alacak.

Haberin Devamı

Önceden 20 TL’ye 100 kontör yüklenmeyince kartları kapatılan kontörlü aboneler artık 10 TL ve 5 TL’lik görüşme süresi alabilecek.

Mobil iletişimde bugünden itibaren kontör uygulamasına son verilerek, ses, SMS ve diğer hizmetlerin ücretlendirilmesinde, tarife ve kampanyaların birim ücretinde kontör yerine TL/kuruş kullanılacak.

GSM operatörleri bugünden itibaren ön ödemeli hatlarında lira/kuruş olarak hizmet verecek ancak Bursa ve çevresindeki iller ile birçok taşra bölgesinde henüz lira kartlarının satışına başlanmadı.

Bursa’da kurulu bir iletişim firmasının sahibi Cengiz Açkan, vatandaşların günlerdir lira kartlarını sorduğunu ancak bugün uygulamanın değişmesine karşın halen kontör satışının sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

100 KONTÖR HATTA 20 LİRA OLARAK YÜKLENİYOR

Vatandaşın kontör olarak aldığı kartların cep telefonu hattına yüklendiğinde GSM operatörü tarafından liraya çevrildiğini dile getiren Açkan, "Bölge dağıtım müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre sadece Bursa değil çevre illerde de lira kartlarının satışına başlanmadı. Vatandaş korkarak kontör alıyor ancak sorun çıkmıyor. Şu anda 100 kontörü 20 liradan satıyoruz. 100 kontör hatta 20 lira olarak yükleniyor" dedi.

KONTÖR SATIŞLARI YÜZDE 33 DÜŞTÜ

Bir GSM operatörünün Bursa, Çanakkale ve Yalova kontör (lira/kuruş kartları) dağıtım müdürlüğü yetkilileri ise liraya geçileceği için son 3 günde kontör satışlarının yüzde 33 düştüğünü ifade ederek, GSM operatörlerinin elindeki kontör kartı stokları bitene kadar lira kartlarının satışına başlanmayacağını bildirdi.

FİRMALARIN REKABETİ

Bu arada, GSM operatörlerinin uygulamaya geçiş kapsamında düzenlediği kampanyalar vatandaşa yarıyor.
Turkcell, 30 lira yükleyene 30 lira, 50 lira yükleyene 50 lira hediye ederken, Avea 30 lira ve üzeri yükleyen abonesini 3 dakikası 30 kuruştan görüştürüyor. Vodafone ise yüklenen her liranın yüzde 50’sini hediye ediyor.

Tüketiciler Birliği yetkilileri ise bugünden itibaren görüşmelerden alınan ücretlerin yakın takipçisi olacaklarını, tüketicinin aldatılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı