Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kontrol erkeğin elinde
HABERİ PAYLAŞ

Kontrol erkeğin elinde

40 yaşındaki erkeklerin vücudunda bazı değişiklikler oluyor, bu normal. Kas yapıları, performansları, hormonları inişe geçiyor ama cinselliği de çok iyi öğrenmiş, deneyim kazanmış oluyorlar. Hem kendilerini hem de ilişkiyi kontrol altında tutabiliyorlar

Cinsel isteğim azalıyor

SORU: 43 yaşında, 20 yıllık evli bir erkeğim. Kendimi eskisi kadar istekli hissetmiyorum. Cinsel ilişkiye girmek bana çok da cazip gelmiyor. Acaba bu yaşla mı ilgili? Yani bunlar 40 yaşına geldiğim için mi değişiyor?

CEVAP: 40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler. Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür. Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

Haberin Devamı

Eşim zevk alır mı?

SORU: 25 yaşındayım. Bekarım ve hiç cinsel deneyimim olmadı. Benim sorunum cinsel organımla ilgili. Benim cinsel organımın boyutu 10-11 santim kadar. Sizce bu boy normal mi? Bana çok küçükmüş gibi geliyor. Bu yüzden ileride evililiğimde sorun yaşamaktan çok korkuyorum. Sizce karım ilişkide zevk alır mı?

CEVAP: Kadınların cinsel haz almasını sağlayan en son faktör penis boyudur. Sizin birkaç santim uzunluk veya birkaç milim kalınlıktan medet umduğunuz vajinadan doğum anında 50-60 santim boyunda ve 3-4 kiloluk bir bebeğin geçebildiğini unutmayınız. Bu kadar esnek bir yapı ufak farkları asla algılayamaz. Kadının cinsel haz almasını sağlayan hassas yapılar vajinanın diplerinde değil girişindeki klitoris ve ilk birkaç santimdedir. Penis boyunun tek önemi görsellik olabilir, fazla uzun bir penisin ise, ilişki sırasında kadına rahatsızlık hatta acı verdiği bilinmektedir. Türkiye’nin penis konusundaki ortalamaları Amerika ve Avrupa’nın ortalamasından biraz düşük olmakla birlikte Çin ve Japonya’nın ortalamasından daha yüksektir.

Haberin Devamı

Tamamen psikolojik

Penisini küçük bulanların çoğu da aslında psikolojik etkiler altında olup yanılmaktadır. Penis boyunu doğru şekilde ölçmeyen, hatalı kıyaslamalar sonrası psikolojik bunalıma düşen birçok kişinin bize başvurduğunda normal sınırlar içinde olduğunu gözlemliyoruz. Cinsel ilişki kurmaya yetecek ereksiyon halindeki penis boyu 10 santimden itibaren normal kabul edilir. Ortalaması sertleşmiş halde 13 santim civarındadır, ırklara göre de farklılık gösterir. Ama aynı şekilde kadınların cinsel organlarıyla ilgili ölçüler de ırklara göre farklılık gösterir. Ama sonuçta burada amaca bakmak gerekiyor. Amaç cinsel haz ve çocuk sahibi olmak ise bunların boyutla hiçbir ilgisi yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder