Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kontrolsüz ilaç almayın
HABERİ PAYLAŞ

Kontrolsüz ilaç almayın

Sertleşme için alınan ilaçların mutlaka doktor kontrolünde uygun doz ve zamanda içilmesi gerekiyor. Eğer bilinçsizce kullanırsanız zararlı yan etkileri olabilir hatta sorunlarınız daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşebilir

SORU: Neden bir düzeni yok?


19 yaşındayım. İlişkide bazen çok erken bazen çok geç boşalıyorum. Acaba fiziksel veya psikolojik bir sorun mu var? CEVAP Bu durumun hem psikolojik hem fiziki etkenlerin birleşmesi hatta çevre ve partnerin de katkıları ile ortaya çıktığı söylenebilir. Durumunuz tamamen normal, ileride daha düzenli bir cinsel yaşama geçince hiçbir sorun kalmayacak, dert etmeyin.

[[HAFTAYA]]

SORU: Kısırlık söz konusu mu?

Haberin Devamı

21 yaşındayım. 3 4 sene önce yumurtalıklarıma darbe aldım. Yumurtalardan birinin uç kısımı zedelenmiş. Bu kısırlığa neden olur mu? Bir de penisim sola doğru eğri. Bu bir sıkıntı yaratır mı? CEVAP Yumurtanın üzerinde yapışık bulunan epididim denilen organ sperm hücreleri taşıyan ince kanallardan oluştuğundan zarar görmüş olabilir. Bu durumda o yumurtadaki döl hücreleri meniye ulaşamayabilir. Fakat diğer testis normal ise bir sorun olmaz ve çocuğunuz olabilir. Bu kanallar gerekiyorsa mikrocerrahi ile ehil ellerde ameliyat ile açılabilir. Hafif eğrilik bir sorun değildir.

SORU: Sertleşme için ilaç kullanıyorum ama...

45 yaşındayım ve 10 yıllık evliyim. 5 yıldır sertleşme problemim var. İlaç alıyordum. Ama yüzüm kızarıyor, kalbim hızla çarpıyor. İlişki esnasında az sertleşme oluyor. 1 dakika sonra boşalıyorum. Bu ilaçlara bağışıklık mı kazandım? Önerdiğiniz bir tahlil var mı? CEVAP Bu gibi ilaçları doktor kontrolü olmadan bilinçsiz kullanmanız sağlığınız için tehlikeli sonuçlar verebilir. Tüm ilaçlar doğru doz ve zamanda alınmadıkları taktirde bünyede zararlı yan etkiler gösterebilir. Hatta tedavisi için alınan sorunu daha ağır ve içinden çıkılmaz hale getirebilir. Özellikle erkek sağlığı konularındaki bilinçsiz ilaç ve madde kullanımı konunun psikolojik yönünün ağırlığı nedeniyle sorunları çok zor halledelilebilecek hale getirebilmektedir. Bu konular ile ilgilenen bir üroloji uzmanına danışmanızı öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder