Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kontrolü elden bırakmayın
HABERİ PAYLAŞ

Kontrolü elden bırakmayın

Meme kanserinde erken tanı için kadınlar zaman zaman memelerini kontrol eder. Erkeklerin de testislerine bakmaları, büyüklük, sertleşme gibi belirgin farklılıklar gördüklerinde zaman kaybetmeden bir uzmana başvurmaları gerekir...

SORU: Neden akıntı geliyor?

[[HAFTAYA]]

Kız arkadaşımla her konuşmamda penisimde sertleşme oluyor ve akıntı geliyor. Psikolojim bozuldu. Bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Durumunuz tamamen normal. Düzenli bir cinsel yaşamınız olmamasından kaynaklanıyor. Gelen şeffaf sıvı birleşme öncesi kayganlığa katkıda bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Herhangi bir doktora gitmenize gerek yok.

Haberin Devamı

SORU: Çok geç boşalıyorum

34 yaşındayım. Bugüne kadar aynı kadınla ikinci kez birlikte olamadım. Çok geç boşalıyorum, 45-50 dakikayı buluyor. Kızla canlarının yandığından sıkılıyorlar. Ne yapabilirim? Tedavisi var mı?

CEVAP

Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

SORU: Testis kanseri olabilir miyim?

Testislerimin uçlarında nohut büyüklüğünde bezeler var. Dokununca hissediyorum. Acaba bu normal testis yapısı mı yoksa sorun mu? ‘Testislerin hacimleri arasında küçük farklılıklar olabilir’ diye yazmıştınız. Testislerimin biri diğerine göre daha küçük. Acaba testis kanseri miyim?

CEVAP

Testislerinizin yanındaki şişlikler hemen testise bitişik olarak bulunan epididim adı verilen meni depolanmasını ve olgunlaşmasını sağlayan organınıza ait olabilir. Her iki tarafta eşit olarak elinize gelmesi daha çok bunu düşündürmese de bu konuda endişeniz kalmaması için bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmanızı tavsiye ederim. Tıpkı kadınların meme için yapması gerektiği gibi erkeklerin de zaman zaman testislerini kontrol ederek ortaya çıkabilecek büyüme ve sertleşme gibi belirgin farklılıklar halinde hekime başvurmaları testis kanserinin erken tanısında yararlı bir erken tanı yöntemidir.

Haberin Devamı

SORU: Meniden kan geliyor bir türlü bitmiyor

4-5 senedir menimden kan geliyor. Bu konu ile ilgili 4-5 kez farklı doktorlara gittim. Aynı tip ilaçlar verdiler. İlaçları kullandım ve kan kesildi. Ama 6 ay sonra tekrar başladı. Kan ilk başta pıhtı şeklinde geliyordu ama şimdi sıvı şekilde geliyor. Bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Meniden kan gelmesi nadiren de olsa ciddi ve hayatı tehdit eden bir hastalıktan kaynaklanabilir. Sadece ilaç tedavisi ile yetinilmemelidir. Gerekli ileri tetkiklerin yapılmasını öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder