Dr. Haydar Dümen Kontrolü ona bırakın
HABERİ PAYLAŞ

Kontrolü ona bırakın

Haberin Devamı

Bir süre sonra cinsel hayat monotonlaşıyor. İş temposu, stres çiftin cinselliğine darbe indiriyor. Bu sorunu çoğunlukla erkekler yaşıyor. Burada kadınlara çok iş düşüyor. Eşinizi zorlamayın, ona destek olun ve gerekiyorsa yataktaki kontrolü ele alın.

BÖYLE SORU YOK!

Gecede 6 kez boşalabilir mi? 34 yaşındaki arkadaşım, gecede 6 kez boşaldığını söylüyor. Bana 1 kez yetiyor. Ben isteksiz miyim?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşın doğru söylüyorsa (bence abartıyor) 20 yıl sonra o 15 günde 1’e “Eyvallah” derken, sen o yaşa gelince haftada 2’ye “Bana yetmiyor” diyecek, kaçamaklar arayacaksın. Bu olası bir hesaptır ama hesabın yolu ve yöntemi doğrudur. Biri çıksa, “Biz her gece 20 kere” dese, başkası gündüzleri de devreye soksa yine mi kendini kıyaslayacak, komplekse kapılacaksın? Bir tanıdığım bir tepsi börekten sonra 1 tabak tatlı da yerdi. 50’sinde kalpten gitti. Mesaj verildi, sakın delirme, kendine ihanet etme.

Kocam bana elini sürmüyor

28 yaşında kadınım, 1 yıl önce evlendim. 6 aydır kocam bana elini sürmüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, inan fala, falcıya başvurmadan sadece sağduyularımı, bilgimi, tecrübemi, bilimin maymuncuk anahtarlarını kullanarak ne yapman gerektiğini hemen çaktım. Adam bıktı ve evlendiğine pişman. Beklediğini bulamadı, bir yerlerden kulağına kar suyu kaçtı. Belki aileden birileri aleyhinde dedikodu yaptı, belki de önüne başka bir fırsat çıktı. Ona göre evlilik miadını doldurdu. Bu yazdıklarımın sana yararı yok. O zaten kararını vermiş, bu işi bitirmiş. Senin “Ben gidiyorum” demeni bekliyor. Hakkını ararken iradene hakim ol.

İlk gece ne yapacağım?

İlk gece ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, ilk geceye birkaç ay ya da hafta önceden alışman gerekir. Yani damat beyle ruhen yaklaşmalı, el ele tutuşurken o güven veren sıcaklığı almalı, bazı sorunları konuşmalı ve damadı, ilk gece olmazsa sorun yok, durumuna hazırlamalısın. Bunlar seni ilgilendiriyor. “Kapıdan girdik, ne yapacağım, onu anlat” diyorsun. Hay hay, öyle olsun.

Odaya gerdeğe girer gibi değil, arkadaşınızla konuşur gibi girin. El ele tutuşun, için ısındıysa başını omuzuna koy. Dahası dinlenmek için yatağa giysili uzanın. Gerisini olayın akışına bırakın. Doğa hoca size el uzatacak, ne olup bittiğini anlamadan olay anılarınıza tatlı bir dille yazılacak.


Yamuk büyor

17 yaşındayım, cinsel organım yamuk büyüyor. İlerde olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, orta boy eğrilik sorun yaratmaz. Cinsel ilişkiye engel olan yamukluklar ise, operasyonla düzeltilir. Seninkisinin ilk gruba girdiğine inanıyorum, sorun yapacağın bir şey değil diyorum.

Neden kaçıyorlar?

22 yaşındayım. 60 kiloyum ufaklık 18 santim. İlişkiye girmek istiyorum ama kızlar kaçıyor, sorun nerede?

CEVAP

Değerli okurum, sende sorun görmüyorum. Kızları da alkışlamak istiyorum. Ama insan ilişkilerinde santimler, metreler yerine duygudaki kaliteler yer alsa, zamanlamalar doğru yapılsa, karşı tarafın da inançlarına, dünyasına saygı duyulsa ne güzel olur. Biz de uzaktan “Bunlar bizim çocuklarımız” diye gururla kendimize bir pay ayırsak? Neredeee?

Penisimde gariplik var

18 yaşındayım, penisim ucu aşağı bakacak şekilde sertleşiyor. Anladım ki bir gariplik var. İleride ilişkiye girdiğimde sorun olur mu?

CEVAP

Değerli yavrum, üzülecek bir şey değil. Eğer dediğin kadar ürkütücü ya da cinsel birleşmeye engel olacak kadar eğri ise ameliyatla tedavi edilir. Bunu da üroloji uzmanları yapıyorlar. Bana göre çok fazla beklemeden sadece fikir almak için bir uzmana başvur.

Boyum uzar mı?

Günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Bu sayı iyi mi? 18 yaşında günde ya da haftada kaç kere mastürbasyon yapmak gerekir?

CEVAP

Değerli yavrum, mastürbasyonun sanıldığı gibi fiziksel zararı yoktur. Ama sayısal değerler, ölçünün aşılması, aklın cinselliğe takılıp kalması gibi sorunlar yaratabilir. Günde 2 kere mastürbasyon tabii çok. Gel, şu 2 sayısını bozmadan, günde değil de haftada 2 diyelim. Ne şiş yansın ne kebap.

Bakınca anlar mıyım?

22 yaşında kızım, kızlık zarı tam olarak nerededir, dışarıdan anlaşırlır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı misafir odasının tam kapısındadır. Dış duvarlarla neredeyse aynı düzlemdedir. Dışarıdan anlaşılmaz. Sen aynayla bile baksan anlayamazsın.

Ya tatmin edemezsem?

26 yaşındayım, yakında evleniyorum ama ilişkiye girmedim. Penisim 12 santim. Karımı partnerimi tatmin edememekten korkuyorum. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, için rahat etsin. Uygundur, güle güle evlen. Sen de, eşin de mutlu olacaksınız. Tabii çocuklarınız da olacak.

Hamile kaldım mı?

21 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla birlikte olduk, içime boşalmadı ama göbeğime boşaldı. Arkadaşıma göre bu durumda hamile kalabilirmişim. Çok zor durumdayım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu tür yüzeysel ilişkilerde daima gebe kalma şansı vardır ama oranı düşüktür. Ortada fol yok, yumurta yokken neyin zor durumundasın? Rahat ol. Benim sezgisel olarak, sana sanal teşhis koymamı istiyorsan gebe değilsin. Bana inanmanı istiyorum. En azından rahat et. Ama doğanın sürprizleri vardır. O çok nadir ihtimalle gerçekleşmişse de ondan sonraki durum senin tutumuna bağlı.

Yaşım geldi sanırım

19 yaşında, 1.80 boyundayım. Cinsel ilişkiye girme yaşamın geldiğini düşünüyorum. Ama hastalık kapmaktan korkuyorum. İlk cinsel ilişkimi ne zaman ve nerede yaşamalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir. Artık zamanını ben seçtim. Yerini ve kimin olacağını sen belirleyeceksin. Hastalık kapma korkusu sende büyük izler bırakırsa, bu kez ilişkiden tümüyle soğuyabilirsin. Ayrıca bütün kızlar ve kadınlar hastalık yayıyor diye bir kural yok. Bir yığın da korunma yöntemi var.

Yorgunluk beni bitirdi

39 yaşındayım, çok yoğun çalışıyorum. Eve yorgun dönüyorum. Halsizlikten cinselliğe halim kalmıyor. Bu monotonluğu nasıl üzerimde atarım?

CEVAP

Değerli okurum, monotonluk başlı başına iştahsızlıklığın ta kendisidir. Beden yorgun, ruh dingin, gönül iştahsız ama yollar uzun, hayat da güzel. Değerli okurum, galiba hanımına iş düşecek. Yataktaki komutanlığı sen bırak, hanıma teslim et, kumandan o olsun. Biraz da o marifetlerini o ortaya koysun bakalım.

Bozulmuş mudur?

20 yaşında kızım, cinsel ilişkiye girdim. Ama ne kan geldi ne de acı hissettim. Kızlık zarım bozulmuş mudur? Doktor gittim, esnek olduğunu söyledi. Bir doktora daha gittim, bana “Bozulmuş” dedi. Kan gelmemesi normalmiş ama esneklik yokmuş. Sizce bozulmuş mudur? Evlenince anlaşılır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, eşin bu konuda fazla bir şey anlamaz. Sen çeneni tutarsan hiçbir şey fark etmez.

GÜNÜN SÖZÜ

Işık göz kamaştıracak kadar fazla ise gözünüzü karartır. Tehlikeli olan da budur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder