Siyaset Konukların zor anları...
Paylaş
Konukların zor anları...

Konukların zor anları...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Asya’nın Kalbinde Dostluk ve İşbirliği İçin İstanbul Zirvesi” öncesinde Four Seasons Otel’de konuk heyet başkanları onuruna yemek verdi. Katılımcılar yemek öncesinde sema gösterisi izledi.

Haberin Devamı

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Birinci Ordu Komutanı Hasan Iğsız’ın da aralarında bulunduğu davetlilere yemek öncesinde sema gösterisi yapıldı.

DAVETLİLER UYUMAMAK İÇİN BÜYÜK ÇABA SARFETTİ

Gösteri öncesinde, eski Kültür Bakanı Talat Halman’ın Mevlevilik hakkında 45 dakikalık sunumu salonu dolduranlara zor anlar yaşattı. Salondaki ışıkların da kısılmasıyla loş ortama dayanamayan çoğu davetli uyumamak için kendileri ile savaş verdi. Kimi uykuya yenik düştü, kimi ise uyumamak için tavana bakmayı denedi. Vali Güler’in yorgunluğu gözlerden kaçmazken, Güler uyumamak için sık sık oturma şeklini değiştirdi.

Haberin Devamı

GÜL, KONUKLARINA İNGİLİZCE SESLENDİ

Sema gösterisi sonrası yan salondaki yemeğe geçildi. Yemek öncesi konuşmasını İngilizce yapan Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan’ın Asya için çok önemli olduğunu, büyük ekonomik potansiyeli ve doğal kaynakları bulunduğunu ifade etti. Afganistan konusunda bölgesel bir zirve düzenlenmesi fikrinin geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen 3\'üncü Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi’nde ortaya çıktığını söyleyen Gül, yarın yapılacak zirvenin işbirliğinde daha ileri bir adım olacağını belirtti. Bu zirve ile Afganistan’ın komşularıyla işbirliğinin amaçlandığını ve bölgenin sesinin duyurulmasının hedeflendiğini anlatan Gül, “Afganistan ve Afganistan’ın gelişimi konusunda hepimizin yoğun katkıları da görmezden gelinemez. 6 milyon Afgan çocuğu hasta. Aşılama kampanyaları yapılıyor ama bu sadece bir başlangıç. Afganistan’a, Cumhurbaşkanı Karzai’ye daha fazla yardım için çalışmalıyız. Afganistan, Afgan halkına aittir. Afganistan’ın başarısından bölgesi de faydalanacaktır. Bu başarı için komşularının işbirliğine ihtiyacı var” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini katılımcıların kar altındaki İstanbul’u da görme fırsatı bulmalarını umduğunu belirterek, tamamladı.

Haberin Devamı

\'Taliban açılımı\'na Türkiye\'den destek

Ceren KARASU-Ünsal ÇAKİN\ İSTANBUL, (DHA)