Ekonomi Konutta öne çıkan 15 ilçe

Konutta öne çıkan 15 ilçe

Paylaş
Konutta öne çıkan 15 ilçe

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında 15 ilçe konut piyasasında öne çıkıyor

Bu ilçeler Avrupa yakasında; Kağıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar. Anadolu yakasında ise; Kadıköy, Çekmeköy, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Kartal.

AVRUPA YAKASI

Kağıthane, son 3 yılda en fazla konut fiyat artışı yaşanan bölgelerden. Ulaşım projeleri nedeniyle bölgede konut fiyatlarının yanı sıra konut projelerinin sayısı da arttı. Bölgede ortalama konut metrekare fiyatı 3 bin 650 lira. Başakşehir’deki ortalama metrekare fiyat ise 3 bin 300 lira. Bölgede konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl. Zeytinburnu şu an İstanbul’da konut yatırımı için en gözde bölgelerden. Zeytinburnu’unda ortalama metrekare fiyatı 4 bin 300 lira. Bu rakam Beylikdüzü’nde 2 bin 525 lira, Esenyurt’ta ise 2 bin 75 lira.

ANADOLU YAKASI

Anadolu yakasında Kadıköy, Avrupa yakasına yakınlığı, metro ile daha da artan ulaşım kolaylığı ve Acıbadem, Bağdat Caddesi gibi bölgelere yakınlığı nedeniyle gayrimenkul yatırımı açısından GÖZDE. Bölgede ortalama metrekare konut fiyatı 7 bin 500 lira. Kadıköy; Beşiktaş, Sarıyer ve Bakırköy’den sonra konut fiyatlarında İstanbul’un en yüksek ilçesi. Çekmeköy’de ise ortalama fiyat 2 bin 825 lira. Bu rakam Ataşehir’de 4 bin 725 lira, Ümraniye’de 3 bin 675 lira, Sancaktepe’de 2 bin 600 lira, Sultanbeyli’de 2 bin 600 lira, Pendik Kurtköy’de 2 bin 900 lira, Kartal’da ise 3 bin 575 lira.

Haberin Devamı