Siyaset Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz sonrası suikast konusunda uyarıldık
Paylaş
Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz sonrası suikast konusunda uyarıldık

Artvin'de CHP konvoyuna yönelik saldırı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz sonrası suikast konusunda emniyet istihbarat bizi uyardı. Biz de kaldığımız apartmanda ışıkların açık olduğu yerde değil başka bir odada kaldık" dedi

İşte CHP liderinin canlı yayındaki sorulara verdiği cevaplar ve yaptığı dikkat çekici açıklamalar:

Ardanuş'taki belediye binamızın açılışı için gittik. Şavşat üzerinden Ardanuş'a gittik. Dar bir vadiden giderken araçlar durdu. Gözlemlediğim kadarıyla güvenlik güçleri çıktı ve bize dikkatli olmamız gerektiği uyarısı yapıldı. Sonra bizim bulunduğumuz araç dağın yamacına iyice yaklaştırıldı. Birden bire silahlar patladı. Ateş ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık. Ne olduğunu merak ettik. PKK ile bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra yanımızdan bir ambulans hızla geçti. Bir erin yaralandığı söylendi.

KORUMA ROKETATARLA BİRİSİNİN BİZE ATEŞ AÇABİLECEĞİNİ GÖRMÜŞ
Koruma roket atarla bize saldırıda bulunabileceğini ve ona doğru ateş ettiğini söyledi. Bir zırhlı araç geldi. Geri döndük. Sizi Şavşat'a yakın bir yerde karayollarına götürmemiz gerekiyor dedi.

BENİ İLK ARAYAN EFKAN ALA BEY
Beni ilk Efkan Ala Bey aradı. Her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan aradı. Selahattin Bey de aradı. Ben Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeyim dedi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Efkan Bey bir süre sonra helikopter tahsis ettiklerini söyledi. Biz tabi programımızı iptal etmedik, helikopteri kullanıp Ardanuç'a gittik. Oradan Artvin programımız vardı, fakat gecikme fazla olduğu için Hopa'ya ve ya Rize'ye gidip oradan havalimanına gidebilir miyiz dedik, hava şartları izin vermedi. Erzurum Havalimanı arandı yer olduğu söylendi biz Erzurum'dan Ankara'ya dönüşümüzü gerçekleştirdik.

15 TEMMUZ SONRASI SUİKAST UYARISI ALMIŞTIK

15 Temmuz sonrası suikast girişimi konusunda ilgili yetkililer beni uyardı. Oturduğum odada güvenlik amacıyla ışık açılmıyordu. Türkiye'nin refahı için benim bir bedel ödemem gerekiyorsa ben hazırım.

SAYIN DEMİRTAŞ BENİ ARADI, TERÖRÜ LANETLEDİ
Sayın Demirtaş beni aradığında terörü açık bir dille lanetledi. HDP meşru bir parti. 6 milyonun oyunu almış bir parti. Ama terörle arasına mesafe koyma noktasında teröre karşı daha güçlü bir söyleme ihtiyaç var.

15 Temmuz sonrası Yenikapı'da gerçekleştirilen buluşmaya HDP de dahil edilmeliydi.

Din ve etnik kimlik üzerinden siyaset ypmak ülkemize büyük zarar verir. Saldırıda ölenlerin dininive etnik kimliklerini sorgulamak büyük bir yalnış.

ÖZGÜR GÜNDEM'İN KAPATILMASI
Gazetelerin teröre destek vermesini asla kabul etmeyiz. Hiç bir gazete, hiç bir yayın organı teröre destek vermemeli. Biz darbe döneminde yasaklara çok alışığız. Gazetelerin ve televizyonların kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Bir gazete kapatılacaksa onu iktidar değil mahkeme kapatılmalı. Biz bunu o zaman anlatabiliriz. Mahkemeler kapattı diyebiliriz. son dönemdeki gazeteler ve TV'ler KHK'lerle kapatıldı.

Örneğin Aslı Erdoğan, tutuklanmamalı. Bunların tek silahı var o da silah. Gazetecinin, sanatçının tutuklanması ama yargılanabilir ama siz daha yargılama aşamasında bunu alıyorsanız bunu uygar dünyaya anlatamazsınız.

ADAPAZARI'NDA BİR ÖĞRETMENİN GÖZALTINA ALINMASI
Adapazarı'nda bir öğretmen FETÖ'den gözaltına alınıyor. Şeker hastası, ilaç verilmediği için hayatını kaybediyor. Baba cenazesini alıyor belediye biz vatan hainlerine araba vermeyiz diyor, Konya'da imam bunun cenaze namazı kılınmaz diyor. Aileye ulaştık ve baş sağlığı diledik. Bu birlikte yaşayalım derken buna benzer olaylar çıkıyor. Daha kafan insanlara vatan haini diyoruz. Yüzbaşı vatanhaini olduğu iddia edildi. Daha sonra darbeciler tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi er, emir alan er linç edildi. Bunları linç edenlerin yargılanması lazım. Bunları takip ediyoruz.

Şehir Tiyatroları FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla işten çıkarıldı. Hiç alakaları yok, sonra diyorlar ki performansları düşüktü. Oynadıkları oyunlara bakıyorsunuz full gişe oynuyorlar. Buradan Kadir Topbaş Bey'e sesleniyorum. Bu sanatçıları işlerine geri alın! Koskoca belediyeye 20 sanatçının yükü nedirki!

BEN BÖYLE BİR KALKIŞMA OLACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUM
Ben yeni bir kalkışma olacağına ihtimal vermiyorum. Böyle bir kalkışmanın başarıya ulaşma ihtimali sıfır.
FETÖ'nin siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır.
FETÖ operasyonları yeni mağdurlar yaratılmamalı.
Adli Açılış törenine Külliye'de olması nedneiyle katılmıyorum.

CHP ne zaman yüzde 30'un üzerine çıkacak?
Hep beraber çalışırsak bunun üzerine geçeceğiz. Biz daha iyi yönetilen, barışçıl bir Türkiye, ortak aklı egemen kılan bir Türkiye istiyoruz ve biz bunu gerçekleştireceğiz.

BİZ OLSAYDIK, 3. KÖPRÜ YERİNE TÜP GEÇİT YAPARDIK
Biz olsaydık, tüp geçit yapardık, yerin altından yapardık. Bir değil iki tane tüp geçide ihtiyacımız var. Köprünün ismiyle ilgili tepkileri sayın BAşbakan'a hatırlattığımda o zaman sayın Bahçeli'yi de beni de açılışa davet etti.

Haberin Devamı