Gündem Konya'da buzlanma kazası: 1 ölü

Konya'da buzlanma kazası: 1 ölü

Paylaş
Konya'da buzlanma kazası: 1 ölü

Konya'da buzlanma ve tipi nedeniyle meydana gelen 3 ayrı kazada, bir kişi öldü, aralarında Güney Koreli Turistleri'nde bulunduğu 13 kişi de yaralandı

Konya’da yoğun kar yağışı nedeniyle Konya-Afyonkarahisar, Konya- Antalya ve Konya-Beyşehir Karayolları zaman zaman ulaşıma kapandı. Konya-Aksaray karayolunda ise Nevşehir’den Beyşehir İlçesi’ne Güney Koreli turistleri taşıyan Mehmet Ali Demir, yönetimindeki 34 AE 0398 plakalı midibüs, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp refüje devrildi. Kazada 6 Güney Koreli turist hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla götürüldükleri Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Konya-Afyonkarahisar karayolunda Sarayönü İlçesi’nden kalp krizi ve baygınlık geçiren iki hastayı taşıyan Abdullah Anılol yönetimindeki ambulans, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp önündeki kamyona çarptı. Kazada ambulans şoförü, 2 hasta ve 2 Acil tıp teknisyeni yaralandı. Yaralılar, başka ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Konya-Adana karayolu Tatlıcak Mahallesi girişinde de Erhan Türkyılmaz’ın kullandığı 42 V 7593 plakalı otomobil, iddiaya göre yolun karşısına geçmek isteyen Mehmet Koç’a (57) çarptı. Kazada Koç ile sürücü Türkyılmaz’ın 3 yaşındaki ikiz çocukları Salih ve Melih yaralandı. 3 kişi, ambulanslarla hastanelere götürüldü. Konya Numune Hastanesi’nde tedaviye alınan Koç, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Sürücü Türkyılmaz, gözaltına alındı. Kazalarla ilgili soruşturma sürüyor.

Hakan KAYA/KONYA,(DHA)