Gündem Konya'da polise saldırı: 1 şehit

Konya'da polise saldırı: 1 şehit

Paylaş
Konya'da polise saldırı: 1 şehit

Konya Karaman yolunun 21.'nci kilometresinde uygulama yapan bölge trafik ekiplerine dur ihtarına uymayan otomobilden açılan ateş sonucu 1 polis memuru şehit oldu

Konya’da trafik kontrolu yapan ekipte, radar aracında tek başına bulunan polis memuru Ömer Durmaz, silahlı saldırıda şehit düştü. Saldırı, bugün saat 16.30 sıralarında Konya- Karaman karayolunun 65'inci kilometresinde meydana geldi. Denetim yapan Bölge Trafik Müdürülüğü’nde görevli ekipte, sivil plakalı radar aracında tek başına bulunan polis Ömer Durmaz (36) silahlı saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

Polis Durmaz şehit olurken, saldırıyı gören yoldan geçen sürücüler durumu yoldaki trafik ekibine bildirdi. Ekipte görevli polisler radar aracının bulunduğu yere gittiklerinde arkadaşlarının cesediyle karşılaştı. Radar kamerasında yapılan incelemede radar aracına en son kırmızı bir motosikletin yaklaştığı saptandı. Motosikletteki üzerinde kırmızı tişört, sırt çantası bulunan kirli sakallı ve güneş gözlüklü kişinin cinayeti işlediği ihtimali üzerinde duruluyor.

Katilin polisin silahını da aldığı ileri sürüldü. Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı, karayolunda bazı araçlar durdurularak arama yapıldı. Karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonlarının kamera kayıtları incelemeye alındı, jandarma köy yollarında araştırma başylattı. Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, “Radar uygulamasında otomobilin tek başına bulunan bir polis memurumuz şehit edildi. Şu anda olayda teröre bağlantılı bir iz yok” dedi.

Haberin Devamı

EŞİ DE POLİS

Ömer Durmaz'a yakın mesafeden 2 el ateş edildiği ortaya çıktı. Eşi de polis olan Durmaz'ın şehit edildiği yere giderek incelemede bulunan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, “Radar görevi yapan arkadaşımız silahlı saldırıya uğramıştır. Arkadaşlarımız çok yönlü olarak çalışma yapıyor. Biraz sabretmemiz lazım. İnşallah sonuca ulaşacağız” dedi.

Olayın terör saldırısı olup olmadığı sorusuna “Her türlü ihtimali değerlendirmemiz lazım” diyen Vali Doğan, katilin trafik çezası yazılan bir kişi olduğu iddialarına da “Bunların hepsi insanların kendisine göre mantık yürütmektir. Suçlar her zaman bu mantık silsilene göre oluşmazlar. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Yapılan incelemede saldırının otomobilin ön tarafından gerçekleştiği ve otomobin ön camında 2 kurşun deliği bulunduğu belirtildi.