Spor Konyaspor'a CAS'tan şok karar

Konyaspor'a CAS'tan şok karar

Paylaş
Konyaspor'a CAS'tan şok karar

FIFA'nın, Konyaspor'a verdiği 2 dönem transfer yasağı ve Mihajlov'a yaklaşık 500 bin Euro ödenmesi şeklindeki karara yönelik CAS'a yapılan itiraz reddedildi

FIFA, Konyaspor’a 2007-2008 sezonunda transfer olan ve 1.5 yıl yeşil beyazlı ekibin formasını giyen Sırp futbolcu Milos Mihajlov’a geçmişe dönük alacaklarını ödemediği gerekçesiyle 2 yıl transfer yasağı getirmiş ayrıca Milos’un faiziyle birlikte alacağı olan yaklaşık 500 bin Euro’nun ödenmesini istemişti.

Bunun üzerine Konyaspor Uluslararası Futbol Mahkemesi’ne (CAS), itirazda bulundu, ancak itirazı reddedildi.

Alınan karardan sadece Konyaspor’un etkilenmeyeceğini ve tüm Türk futbolunun etkileneceğini ifade eden Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, "Bu karar emsal teşkil edebilir ve diğer kulüplerimizde ilerleyen dönemlerde zarar görebilir. Bu emsali görülmemiş cezadır.

Artık bundan sonra mevcut kadromuz ve alt yapıdaki futbolcularımızda Bank Asya 1’inci ligde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Teknik direktör Yılmaz Vural’ın kalıp kalmayacağına yönelik ise Karapınar, şunları söyledi: "Hocamızla henüz görüşmedim. Ama daha önce ulusal basına yaptığı açıklamada, ’CAS’dan ret cevabı gelirse, Konya’ya gitmemin anlamı olmaz’ demişti. Hocamızla görüşeceğiz, gitmeye karar verirse yapacağımz birşey yok."

Tolga YANIK/DHA

Haberin Devamı