Gündem Koordinatör savcının imza yetkisi de alındı

Koordinatör savcının imza yetkisi de alındı

Paylaş
Koordinatör savcının imza yetkisi de alındı

Balyoz soruşturmasında 'koordinatör savcı' olarak görevlendirilen Süleyman Pehlivan'ın imza yetkisinin de alındığı ortaya çıktı

Balyoz soruşturması kapsamında önceki gün 70’i muvazzaf, 16’sı emekli, 86 asker hakkında gözaltı kararı çıkması üzerine soruşturmayı yürüten savcılar Bilal Bayraktar ile Mehmet Berk görevden alınmış yerlerine Murat Yönder ile Mehmet Ergül atanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, “Başsavcı vekilimiz çalışma arkadaşlarının arasında bir görev değişimi yaptı. Bu değişiklik makul sebeplere dayanıyor. Yeni savcıların dosyaları bir süre incelemesi gerektiği için operasyonlara ara verildi” dedi.

SAVCI PEHLİVAN DA GİTTİ

Bu açıklamanın ardından Balyoz soruşturması kapsamında daha önce ‘koordinatör savcı’ olarak görevlendirilen Süleyman Pehlivan’ın imza yetkisinin de elinden alındığı ortaya çıktı.

İmza yetkisi, Mehmet Ergül’e verildi. Krizin, savcılar Bilal Bayraktar ile Mehmet Berk’in 70 muvazzaf subayın gözaltına alınması için Merkez Komutanlığı’na gönderdiği yazı üzerine çıktığı öğrenildi.

Merkez Komutanlığı, yazıda başsavcı vekilinin onayı olmadığını belirterek işleme direndi. Savcılar “Özel yetkiliyiz, onay gerekmez” deyince iki savcı görevden alındı.

Başsavcı Aykut Cengiz Engin, 27 Şubat’ta Merkez Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne yazı göndererek, “Gözaltı talimatlarında başsavcı vekillerinin imzası yoksa iade edin” demişti.

3’ÜNCÜ DALGADA 3 TUTUKLU

Balyoz soruşturmasının önceki günkü üçüncü dalgası kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Kurmay Albay Mümtaz Can ve emekli Yüzbaşı Mehmet Ulutaş savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şükrü Sarıışık, Nuri Ali Karababa ve Mümtaz Can tutuklanırken Mehmet Ulutaş serbest bırakıldı. Ayrıca aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Yarbay Ertuğrul Uçar, avukatının itirazı üzerine mahkeme tarafından tahliye edildi.

Serbest bırakıldıktan sonra haklarında yeniden yakalama emri çıkartılan ve dün teslim olan tümgeneraller Bekir Memiş, Abdullah Dalay ve İhsan Balabanlı, Yarbay Levent Çehreli, albaylar Mustafa Önsel, Abdullah Arısoy, Recep Yıldız, Yüksel Gürcan, emekli Albay Ümit Özcan ve Bülent Tunçay cezaevine konuldu.

Özgürlük sevinci

Balyoz soruşturması kapsamında önceki günkü üçüncü dalga operasyonunda gözaltına alınan emekli Tümgeneral Zekeriya Öztürk ve emekli Kurmay Albay Beşler Güzel savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Sorguya tutuklanacağı düşüncesiyle bavuluyla gelen Zekeriya Öztürk, serbest bırakılmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

4 kişi GATA’da

Haklarında yeniden tutuklama kararı çıkan emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneral Engin Alan’ın tedavileri GATA’da sürüyor.

Emekli Tümamiral Semih Çetin’in de önceki akşam belfıtığı rahatsızlığı nedeniyle Haydarpaşa GATA’ya yattığı belirtildi. Korgeneral Yurdaer Olcan’ın da GATA’ya yattığı öğrenildi.

2