Gündem Kopan 4 parmağa 5 bin TL

Kopan 4 parmağa 5 bin TL

Paylaş
Kopan 4 parmağa 5 bin TL

İzmir'de çalıştığı iş yerinde 4 parmağını kaybeden işçiye 5 bin lira tazminat ödenmesine hükmedildi

Veysel Çiçek, 2004 yılının aralık ayında, İzmir’de çalıştığı plastik firmasında iş kazası geçirdi. Sağ elindeki 4 parmağı kesilen işçi, El ve Mikro Cerrahi Hastanesine kaldırıldı.

Çiçekçi’nin ayak başparmağı başarılı bir operasyonla eline dikildi. Hastane masrafları iş yeri sahipleri tarafından karşılandı.

Veysel Çiçek’in SSK raporuna göre yüzde 38, Adli Tıp Kurumu raporuna göre de yüzde 43 oranında iş göremez olduğu belirlendi. Veysel Çiçek, 2006 yılında iş yeri sahipleri hakkında İzmir 9. İş Mahkemesinde 40 bin lira manevi, bin lira da maddi tazminat istemiyle dava açtı.

Bilirkişi raporuyla davalı işverenin kazanın oluşumunda yüzde 50 oranında kusurlu olduğu tespit edildi. Yargılama sonunda mahkeme, işverenin Çiçek’e 5 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

KARAR TEMYİZ EDİLDİ

Çiçek’in Avukat Uluğ İlve Yücesoy, kararı temyiz ettiklerini bildirdi. Yücesoy, eşine ve çocuğuna bakmak zorunda olan Çiçek’in açlık sınırının altında bir yaşama mahkum edildiğini savunarak, "Zaten yoksul olan müvekkilimiz yaşamını nasıl devam ettirebilir?

Adli Tıp Kurumu raporuna göre yüzde 43 oranında iş göremez denilen kişi iş de bulamaz. İnsanlık onuruyla bağdaşmayan bu tazminat tutarını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz yerel mahkemenin bu kararının bozulacağına inanıyoruz" dedi.