Gündem Kopan eli 9 saatte diktiler

Kopan eli 9 saatte diktiler

Paylaş
Kopan eli 9 saatte diktiler

Kopan eli getiren arkadaşları sayesinde, 9 saatlik ameliyatla eline tekrar kavuştu

Mardin'de taş kesme fabrikasında, dalgınlık sonucu sağ eline taş kesme makinesine kaptıran ve eli ile 4 parmağı kopan 33 yaşındaki Fatih Ökmen'in eli 9 saat süren operasyonun ardından yerine dikildi.

Haberin Devamı

Mardin'de Fatih Ökmen, çalıştığı taş kesme fabrikasında bir anlık dalgınlık sonucu sağ elini taş kesme makinesine kaptırdı. Eli 4 parmağıyle birlikte kopan Ökmen, arkadaşlarının yardımıyla dün gece Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kopan eli de beraberinde getiren arkadaşlarının sayesinde, Ökmen, 9 saat süren başarılı bir ameliyat sonrası eline tekrar kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Mardin Devlet Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstüktif Op. Dr. Barış Yiğit, Güneydoğu'daki devletin bir hastanesinde böylesine zor ve riskli bir ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin onurunu yaşadığını söyledi.

KENDİNDEN GEÇMİŞ HALDEYDİ

Yiğit, "Bir iş kazasında meydana gelen bu olayda, Fatih Ökmen, parmakları tamamen kopmuş bir şekilde hastanemize getirildi. Gece geç saatlerde getirilen hastamız Ökmen'in ameliyeti tam 9 saat sürdü. Sağ elin sinir damarları tamamen kopmuştu. Bu zamanında ve hücrelerin canlı olması, nedeniyle bize büyük avantaji sağladı. Yapılan bütün uğraşlardan sonra hastamız sağlığına kavuştu. Tabi ki bir doktor olarak en büyük sevincimiz Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde ilk defa böyle bir başarıya imza atmamız oldu. Şimdi sağlığı için dua ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İş kazası sonucu kopan eli yerine dikilen Fatih Ökmen ise, yaşadıklarına inamamadığını söyledi. Kendinden geçmiş bir halde hastaneye getirlidiğini anlatan Ökmen, "Ramazan ayı nedeniyle akşamları çalışıyorduk, gündüz oruç tutuyorduk. Akşam çalışırken biran daldım ve neye uğradığımı şaşırdım. Bir anda 4 parmağımı kopmuş olarak gördüm ve kendimden geçmişim. Arkadaşlarım beni hastaneye getirmiş. Dün parmaklarımın koptuğunu gördüm, sabah uyandığımda parmaklarım yerine dikilmişti. Allah razı olsun bu doktordan" dedi.

Adnan AVUKA / MARDİN, DHA