Gündem Köpeğe işkence yapanlar bulunacak

Köpeğe işkence yapanlar bulunacak

Paylaş
Köpeğe işkence yapanlar bulunacak

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, motosikletle hız yaparak zincirini tuttukları köpeği peşlerinden koşturan 2 kişinin bulunması için güvenlik güçlerine talimat verdi

Şanlıurfa-Akçakale karayolunda plakasız motosikleti ile hız yapan sürücünün arkasında oturan kişi zincirini tuttuğu köpeği peşinden koşturdu.

Yoldan geçen bir kişi tarafından görüntülenen köpeğin ayakları kanlar içerisinde kalırken, 2 genç ‘işkence yolculuğuna' tepki üzerine son verdi.

İki kişinin köpeğe yaptığı işkencenin haber olarak yayınlanması ardından Şanlıurfa Valiliği inceleme başlattı. Vali Okutan adına yapılan açıklamada, herkesin tepkisini çeken görüntülerin ardından güvenlik güçlerine işkence gören köpek ve işkenceyi yapanların bulunması talimatı verildiği belirtilirken şöyle denildi: “

İNSANLIĞIN BİTTİĞİ YER

"Her fırsatta, tarihi süreç içerisinde değerler üretip, bu değerleri dünya ve insanlıkla paylaşan Şanlıurfa ve Şanlıurfalılar'ın yeniden değerler üretebilecek düzeyde olduğunu vurgulamaya çalışırken; dün ve bugün medyada çıkan bazı haberlerin şehrimize yakışmadığını müşahede etmiş bulunmaktayız.

Akçakale yolu üzerinde değil hayvana, hiçbir canlıya yapılmayacak olumsuz görüntü üzerine Valilik olarak hayvana işkence eden zanlıların tespiti noktasında Emniyet ve jandarmaya talimat verilmiş olup, en yakın zamanda bu kişiler tespit edilerek, Çevre Orman Müdürlüğü tarafından gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

Ayrıca işkenceye maruz kalınan hayvanın da bulunarak tedavi edilmesi ve koruma altına alınması sağlanacaktır.”

ŞANLIURFA/DHA