Gündem Köpeğine sarılıp uyumuş

Köpeğine sarılıp uyumuş

Paylaş
Köpeğine sarılıp uyumuş

Hatay'ın Serinyol Beldesi'nde karda oynamak için köylerine ormanlık alana giden ancak yollarını kaybedince kaybolan 6 çocuk, bulundu

Beldeye bağlı Üçgedik Köyü'nde yaşayan ve köy okulunda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi Süleyman Gürbüz (15), 4. sınıf öğrencisi Süleyman Numan Gürbüz (10), 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Can Özcan (9), 3. sınıf öğrencisi Halil Doğru (9), 1. sınıf öğrencisi Bünyamin Gürbüz (7) ve ana sınıfı öğrencisi Harun Doğru (6), dün saat 16.00 sıralarında, yüksek kesimlere yağan karda oynamak için Amanos Dağları'na doğru yola çıktı.

Süleyman Numan Gürbüz'ün önerisiyle yola çıkan çocuklar köylerinden 4 kilometre uzaklıktaki ormana ulaştı. Ancak daha karlı bölgeye ulaşmadan Süleyman Numan Gürbüz, Sivas kangalı cinsi 'Sivas' adlı köpeğiyle ormanlık alanda kayboldu.

KURTARMA OPERASYONU SONUÇ VERDİ

Diğer 5 çocuk da onu aramaya çıktı. Ancak birbirlerine ulaşamadı, havanın da kararması üzerine yollarını kaybeden çocuklar, ormanlık alanda kaldı.

Akşam evlerine dönmeyen çocuklarını arayıp bulamayan aileler ise durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, köylülerin de katılımıyla bölgede arama kurtarma çalışması yaptı. Gece 2 tabur daha asker bölgeye sevk edildi.

KÖPEĞİYLE BİRLİKTE UYUMUŞLAR

Diğer gruptan kopan Süleyman Numan Gürbüz, hava sıcaklığının 6 derece olduğu gece köpeği Sivas'a sarılıp uyudu, diğer çocuklar da ağaç dallarını kopartıp üzerlerine örtüp birbirlerine sarılıp uykuya daldı.

Askerlerin de katılımıyla ormanlık alanı didik didik eden köylüler ilk olarak Süleyman Numan Gürbüz'e ardından da ona 100 metre uzaklıktaki diğer çocuklara saban saat 07.00 sıralarında ulaştı. Köylüler havaya ateş ederek çocukları bulduklarını jandarmaya bildirdi.

Soğuktan etkilenen çocuklar, yapılan ilk müdahalenin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Çocukların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Mehmet EZER/Hatay (DHA)