Yaşam Köpek sahibine baka baka kararır

Köpek sahibine baka baka kararır

Paylaş
Köpek sahibine baka baka kararır

Araştırmalar köpeklerin sahiplerini taklit etme konusunda oldukça başarılı olduğunu gösteriyor

İnsanın sadık dostu köpeklerin, sahiplerinin hareketlerini de taklit ettiği ortaya çıktı. İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, Viyana Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, insanın 4 ayaklı sevimli dostlarının sahiplerinin hareketlerini taklit etmekte başarılı olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Nasıl insan bir başkası karşısında otomatik olarak onun vücut hareketlerini taklit etme eğilimine girerse, köpeklerin de el hareketleri için patilerini, ağız hareketleri için de burunlarını kullanarak aynı davranışı sergilediğini gözlemleyen araştırmacılar, ayrıca zamanla taklit yeteneklerinin geliştiğine de şahit oldu.

Söz konusu araştırmada, 10 köpeğe burunlarını ya da patilerini kullanarak sürmeli kapıları açma konusunda ödüllendirme yöntemiyle eğitim verildi. Sahiplerinin bu işte ellerini kullandıklarını gören köpeklerden 5’i kapıyı patileriyle açma konusunda eğitim alırken, diğerlerine ise sahiplerinin aksine kapıları açmakta burunlarını kullanmaları için eğitim verildi.

Araştırmacılar, sahiplerini taklit etmeleri yeterli olan ilk gruptaki köpeklerin aksine, ikinci gruptaki köpeklerin kapıları açmayı öğrenmekte oldukça zorlandığını gözlemledi. 2 yıl önce Londra Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma da, bir insanın esnediğini gören köpeklerin de esnediği gözlemlenmişti.

Haberin Devamı

AA