Gündem 'Köpekler gibi pişmanım'

'Köpekler gibi pişmanım'

Paylaş
'Köpekler gibi pişmanım'

Birlikte yaşadığı kadını, ve kızını, damadı ve torununu öldüren Mustafa Şenkaloğlu yakalandıktan sonra pişmanlığını böyle dile getirdi

Avcılar’da birlikte yaşadığı Meryem Oktay’ı ve kızını, damadı ve torununu öldüren Mustafa Şenkaloğlu (56), sorgu sırasında polislere, "Akrabalarımı vurdum, insan içerisine nasıl çıkacağım. Köpekler gibi pişmanım" dediği öğrenildi. Ancak Şenkaloğlu, resmi ifadesinde susma hakkını kullanarak konuşmak istemedi.

Haberin Devamı

Avcılar'da, Meryem Oktay ile Oktay'ın kızı Leyla Kasa (30), damadı Ramazan Kasa (34) ve torunu Furkan Kasa'yı (4) öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa Şenkaloğlu (56)’nun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Tahtakale Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Antalya'da taksicilik yapan eşi 14 yıl önce oğlu tarafından yanlışlıkla vurulan Meryem Oktay, dayısının oğlu olan Mustafa Şenkaloğlu'nun seni himayeme alayım teklifini kabul ederek İstanbul'a yerleşti. Bir başka kadınla resmi nikahı devam eden Mustafa Şenkaloğlu, Meryem Oktay'a imam nikahı kıydı. Tahtakale'de bir ev kiralayan çiftin arası iki yıl önce bilinmeyen bir nedenle bozuldu.

İki yıl boyunca bir dargın bir barışık yaşayan çift bir süre önce tekrar görüşmemeye başladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre birkaç gündür mahalleye gelerek Meryem Oktay'ın kızı, damadı ve torunuyla oturduğu binayı gözetleyen Mustafa Şenkaloğlu, bugün Tahtakale Camii önünde karşılaştığı Meryem Oktay'ın damadı Ramazan Kasa'yla tartışmaya başladı. Şenkaloğlu, yanında bulunan tabancayla Ramazan Kasa(34) ile oğlu Furkan Kasa'yı (5) vurdu.

Haberin Devamı

Daha sonra Yoluç Caddesi'ndeki Meryem Oktay'ın evine giden Şenkaloğlu, burada da Oktay ile kızı Leyla Kasa'yı tabancayla vurarak öldürdü. Emekli dolmuş şoförü olduğu bildirilen Mustafa Şenkaloğlu, olayın ardından yaya olarak kaçtı.

Dün gece polise teslim olan Mustafa Şenkaloğlu Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulandı. Sorgulama sırasında kendisine soru soran dedektiflere cinayeti anlatan Şenkaloğlu, “Ramazan beni sürekli tehdit ediyordu. Haziran ayında savcılığa gidip Ramazan’ın beni tehdit ettiği şikayetinde bulundum. Ama herhangi bir işlem yapılmadı. Dün öğle namazı için Camiye girerken bahçede Ramazan’ı gördüm. Ona ‘sen burada ne arıyorsun lan şerefsizö dedim. Ardından kendisiyle tartıştık. Bu sırada dedemden yadigar olan tabancayı çıkarıp ateş ettim. Çocuk ile birlikte Ramazan vuruldu. Çocuğu öldürdüğümü sonradan fark ettim. Daha sonra eve gidip Meryem ile kızını öldürdüm. Akrabalarımı vurdum, insan içerisine nasıl çıkacağım. Köpekler gibi pişmanım." dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Ancak avukat huzurundaki resmi ifade kısmına gelindiğinde Mustafa Şenkaloğlu susma hakkını kullanarak ifade vermedi.

Mehmet AKTARAN İSTANBUL / DHA