Gündem Köpeklere özel umumi tuvalet

Köpeklere özel umumi tuvalet

Paylaş
Köpeklere özel umumi tuvalet

Alanya Belediyesi tarafından köpeklerin tuvaletlerini yapabilmeleri için ilçenin çeşitli noktalarına umumi tuvaletler kuruldu

Alanya Belediyesi tarafından, köpeklerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermesini sağlamak ve temizliklerini kolayca yapabilmeleri için ilçenin çeşitli bölgelerindeki yürüyüş yolları, park ve bahçelere hayvansal atık kovaları montajlandı.

Ayrıca aynı yerlere sokaktaki tüm hayvanların faydalanabilmesi için su ve yem hazneleri de konuldu. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, ilçede köpekler için su ve yem haznesi bulunan 10 umumi tuvalet oluşturduklarını belirterek, “Köpek tuvaletinde bulunan atık kovası hayvanseverlere kolaylık sağlarken, sokak hayvanlarının da susuz kalmaması sağlayacak” dedi.

İhtiyaca göre köpek tuvaleti sayısının çoğaltılabileceğini belirten Uyar, “İlk etapta ilçenin batı girişi yürüyüş yolu, Damlataş Abdurrahman Alaattinoğlu Parkı, Yüzüncü Yıl Parkı, İskele bölgesi yürüyüş yolu, Anılgan Parkı yürüyüş yolu ve Belediye Başkanları Parkı başta olmak üzere 10 noktaya kurduk” diye konuştu.

Köpek sahipleri ise bu uygulamadan son derece memnun olduklarını söyledi.

Teoman ERİŞ/Antalya (DHA)