Gündem Köprü altı tecavüzcülerine 24 yıl istemi

Köprü altı tecavüzcülerine 24 yıl istemi

Paylaş
Köprü altı tecavüzcülerine 24 yıl istemi

İzmir'de, kamyonetlerine aldıkları, üniversite öğrencisi E.E. adlı genç kıza köprü altında tecavüz ettikleri iddia edilen A.Y. ve G.M. hakkında, 24'er yıl hapis cezası istendi

Olay, geçen 21 Kasım’da saat 05.00 sıralarında İzmir Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişi viyadükleri altında meydana geldi. Eğitim masraflarını karşılamak için Alsancak Semti’ndeki barda çalışan Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 24 yaşındaki E.E., Hocazade Cami karşısıdaki otobüs duraklarında zaman zaman karşılaştığı İ.O.D. ile otobüs beklediği sırada, yardım etme bahanesiyle önlerinde duran 2 kişinin araçlarına bindi.

Yola çıktıktan kısa süre sonra 2 zanlı, gençlerden İ.O.D.’yi tartakladıktan sonra yola attı. Bu sırada inmeye çalışan E.E.’yi zorla kamyonette tutan 2 kişi viyadüklerin altında durdu.

PLAKADAN YAKALANDILAR

Burada E.E.’yi dövüp defalarca tacavüz eden iki saldırgan, daha sonra yaşadıklarını polise anlatmaması için bir kez daha dövüp tehdit ederek metro istasyonunda bıraktı.

Yarı baygın halde vatandaşlarca bulunan E.E.’nin anlattıkları ve araca ait plaka bilgisinden yola çıkan polis ekipleri, tecavüz zanlıları 31 yaşındaki A.Y. ile 24 yaşındaki G.M.’yi yakaladı.

E.E. ile para karşılığında birlikte olmak için anlaştıklarını ileri süren iki zanlı, hastaneden tecavüz bulgularının yer aldığı raporunun alınması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten savcı, sanıklar A.Y. ve G.M. hakkında, ’kasten yaralama, cinsel saldırı, tehdit, hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplam 24’er yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açtı.

İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti, duruşmayla ilgili gizlilik kararı aldığı için salonuna, olayın mağdur ve sanıkları ile avukatların dışında kimse alınmadı.