Gündem Köprü yok, çıkarın pantolonları!

Köprü yok, çıkarın pantolonları!

Paylaş
Köprü yok, çıkarın pantolonları!

Köprü yok, çıkarın pantolonları!

Ağrı’nın Tutak İlçesi'yle Adakent Köyü arasındaki ulaşımı aksatan köprünün 13 yıldır yapılmamasını öğrenciler ve veliler, ilginç biçimde protesto ettiler. Sorunlarını duyurmak için yol üzerindeki Elmalı dereyi kış günü suya girerek geçen öğrenciler ile veliler, “Adakent köyüne artık bir köprü yapılsın” dediler.

Haberin Devamı

Tutak’ın Erzurum sınırına yakın Adakent köyü ile ilçe merkezi arasındaki stabilize yolu kesen Elmalı Deresi'nin üzerine bir köprü yapılması için 1996’da temel atıldı. Ayakları yapılan köprü inşaatı tamamlanmadan yarım kaldı. Dere, kışın buz tuttuğu, ilkbahar mevsiminde ise coştuğu için ulaşımda aksamalara neden oluyor. Ulaşımda çekilen sıkıntıyı duyurmak için Tutak YİBO’da okuyan 20 öğrenci ile veliler, kış günü dereyi paçaları sıvayarak geçtiler.

Tutak ile Adakent’in arasındaki yolun 31 kilometre olduğunu belirten Köy Muhtarı Abdulkerim Kutluay, derenin üzerine bir köprü yapılması için 13 seneden beri mücadele verdiklerini bildirdi. Yarım kalan köprünün bitirilmesi için verilen mücadelede başarılı olamadıklarını anlatan Abdulkerim Kutluay, “Müteahhit, köprünün ayaklarını yaptı ve gitti. Adakent’e otomobille gelmek imkansız. Minibüs, kamyonet ile gidip- gelmek zorundasınız. Köprü sorununu gündeme getirmek için öğrenciler ile vatandaşlar karakışta buz gibi suya girdiler” dedi.

Haberin Devamı

KAYMAKAM, KÖPRÜ PROGRAMA ALINDI

Tutak Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Adakent’te ilköğretim okulunun beşinci sınıfından sonra okumayan kızların okula gitmelerini sağlamak için çalışma yapacaklarını bildirdi. Kaymakam Gürbüz Saltaş, “Köprünün yapımını 2010 yılı programına aldık.13 yıl önce atılan köprünün temeli kullanılmayacak. Yerine çelik bir köprü yapacağız” diye konuştu.

DHA