Gündem Köprüden çaya uçtu: 2 ölü

Köprüden çaya uçtu: 2 ölü

Paylaş
Köprüden çaya uçtu: 2 ölü

Karabük'te, sürücüsünün aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin köprüden çaya uçması sonucu 2 kişi öldü

Kaza saat 17.00 sıralarında, Karabük ile Yenice İlçesi’ni birbirine bağlayan karayolunda bulunan Filyos Çayı Köprüsü’nde meydana geldi. Zonguldak’tan Karabük istikametine giden 50 yaşındaki Alaattin Altunkaya idaresindeki 67 ZU 183 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu köprünün kenarından çaya uçtu.

Haberin Devamı

Araçta sıkışan Alaattin Altunkaya hayatını kaybederken, yanında bulunan eşi 50 yaşındaki Döndü Altunkaya ise çevreden yetişen orman işçileri tarafından araçtan çıkartıldı. Yenice Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Döndü Altunkaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaklaşık 3 metre derinliğindeki Filyos Çayı’na uçan aracın çıkarılması için olay yerine 600 metre uzaklıkta bulunan Yenice Orman İşletmesi Balıkısık deposunda tomruk yükleme işinde kullanılan 3 kepçe ve bir iş makinesi geldi. Köprüde bulunan iş makinelerine bağlanan halatlarla araç çaydan köprüye çekildi.

Bu sırada araçtan düşmemesi için cesedin de bağlandığı görüldü. İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü ekibi, Alaattin Altunkaya’nın cesedini araçtan çıkardı. Altunkaya’nın cesedi Yenice Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)